07 / 05 / 2024

Anadolu Sağlık Merkezi, üç yılda üniversite kuracak

Anadolu Sağlık Merkezi, üç yılda üniversite kuracak

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, sağlık alanında bir üniversite projesi hazırladıklarını belirterek, 3 yıl içerisinde üniversiteyi açmak istediklerini söyledi



Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 5 yıldır faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özilhan, "Sağlık alanında üniversite projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz.'' dedi. Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı'nın bugüne kadar sağlık, eğitim ve sosyal alanda yaptığı yatırımları anlatan Özilhan, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde hastane, okul, spor salonları yaptıklarını dile getirdi. Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şanal ise bugüne kadar 15 bin öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini, halen 850 öğrenciye burs vermeye devam ettiklerini aktardı. Şanal, bugüne kadar yaptıkları harcamaların 450 milyon TL'yi bulduğunu söyledi. Hastanenin ileri teknoloji cihazlarını basın mensuplarına tanıtan Anadolu Sağlık Merkezi Başhekimi Dr. Hasan Kuş da teknolojiye yaptıkları yatırımların beş yılda yaklaşık 60 milyon TL'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

GEZİCİ ARAÇLA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

Anadolu Vakfı bünyesindeki Anadolu Sağlık Merkezi, gezici sağlık aracıyla binlerce kişiyi ücretsiz sağlık taramasından geçirip, tedavilerini de gerçekleştirmek amacıyla 2011 yılında 5,4 milyon TL kaynak ayırdı. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, gezici sağlık aracının hizmete girmesiyle 5 bin çocuğun göz ve diş taramasından geçirileceğini söyledi. Projede bir ilke imza atarak teşhis konulan çocukların aynı zamanda tedavisinin de hastane tarafından yapılacağını dile getirdi. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şanal ise 2011 yılı Anadolu Vakfı bütçesini 30 milyon TL olarak belirlediklerini ifade ederek, "Bu rakamın 5,4 milyon TL'sini maddi imkanı olmayan hastalara bedelsiz bakım hizmetleri bütçesi olarak ayırdık. Bu bütçeyi, tedavi için Anadolu Vakfı'na başvuruda bulunanların yanı sıra gezici sağlık aracımız ile yapacağımız taramalarda rastlayacağımız hastaların tedavisinde kullanacağız." diye konuştu.
Zaman/MUZAFFER SALCIOĞLU


Geri Dön