23 / 11 / 2024

Anadolu Üniversitesi’nden Emlak ve Emlak Yönetimi Eğitimi fırsatı!

Anadolu Üniversitesi’nden Emlak ve Emlak Yönetimi Eğitimi fırsatı!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı ile sektöre eğitimli iş gücü ile destek oluyor. 




Türk Yükseköğretiminde önemli bir yere sahip olan ve her vatandaşa eğitimde fırsat eşitliği olanakları sağlayan Anadolu Üniversitesi, yalnızca kampüsleri ile örgün öğretim hizmeti sunduğu Eskişehir’le sınırlı kalmayıp, öncü olduğu uzaktan öğretim sistemi ile de sınırlarını aşarak global bir vizyona sahip olan köklü bir üniversitedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır. 

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı ile alana ilgi duyan ve bu alanda çalışıp da profesyonelleşmek isteyen, tüm emlak işlemlerini etkin bir biçimde yürütebilecek mesleki bilgiye ve insani iletişim becerilerine sahip, sektörde etkin olabilecek kişilere öğrenim hizmeti vermektedir. Bu programla amacı ise emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu etik ilkelere saygılı, emlak değerlemesi, emlak pazarlanması, emlak yönetimi konularında mesleki bilgilerle donatılmış elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Amaca Yönelik Dersler 

Dört yarıyıl (2 sene) süren Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı’nda; gayrimenkul ekonomisi, finans matematiği, etkili iletişim teknikleri, girişimcilik, konut yapı kooperatifçiliği, bina ve yapım bilgisi, gayrimenkullerde vergilendirme, girişim finansmanı, belediye – imar ve gayrimenkul mevzuatı, şehircilik, gayrimenkul yönetiminde mesleki etik, inşaat ve gayrimenkul muhasebesi, gayrimenkul yönetiminde mesleki etik ve mimarlık tarihi gibi dersler yer alıyor.


Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;
1-Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
2-Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
3-Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
4-Sınav süreleri,
5-Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
6-Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
7-Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar hakkında detaylı bilgi alınabilir.

Dikey Geçiş Olanakları

Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2017 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları nerede çalışabilir?

Programı başarı ile tamamlayan mezunlar emlak ofisi açabilecekleri gibi, Arsa Ofisi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Belediyelerin Emlak Müdürlüğü ile benzeri kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde, organize emlak şirketlerinde, büyük binaların ve iş merkezlerinin yönetimlerinde çalışabilmektedirler.

Nasıl Mezun Olunur?


Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz. Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı Diploması” alırlar.


Geri Dön