30 / 04 / 2024

Anadolubank'tan yeni ev alanlar için dekoratif kredi!

Anadolubank'tan yeni ev alanlar için dekoratif kredi!

Kredi taksitleri üç ayda bir maaş gibi azalacak



Anadolubank "bordroluya kredi paketi" ile vergi dilimi yüzünden yılın başında yüksek, sonunda düşük maaş alan özel sektör çalışanlarının taksit sıkıntısını bitirecek.

Anadolubank yeni ürünlerle kredi piyasasındaki payını artırmak için düğmeye bastı. Üç yeni kredi paketi sunmaya hazırlanan banka KOBİ'ler, bordrolu çalışanlar ve konut alacak tüketiciye yoğunlaşacak. Bankanın bordrolu kesim için hazırladığı kredi paketi, özel sektör çalışanlarının en büyük problemlerinden biri olan vergi kesintisi nedeniyle yıl sonuna doğru giderek azalan maaş sıkıntısını ortadan kaldırmak için tasarlanmış. Özel sektörde brüt maaş üzerinden çalışanlar yılın başında vergi dilimi düşük olduğu için yüksek, ilerleyen aylarda ise artan kesintiler nedeniyle daha düşük ücret alıyor.

BORDROLUYA ÖZEL PAKET
Anadolubank Perakende Bankacılık ve Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, 'bordroluya kredi paketi' adlı ürünlerinin gerekçesini şu sözlerle anlatıyor: "Bordrolular ocak ayında yüksek maaş alır. Daha sonra bu maaş gittikçe azalır. Nisan ve Mayıs'ta bir daha değişir. Bunun sebebi gelir vergisi uygulaması. Birçok özel sektör çalışanı bu yüzden kredi ödemelerinde sıkıntı yaşıyor. Biz de vergi etkisiyle net maaşların azaldığı ölçüde taksitlerin düştüğü bir kredi yarattık. Örneğin konut, taşıt ve tüketici kredisinde aylık 1.000 lira civarında taksit ödeyeceğiniz bir kredi çektiğinizde net maaşınızın en yüksek olduğu ocak, şubat ve ayında ödeyeceğiniz taksit tutarı 1.124 lira olacak. Daha sonraki üç aylık dönemlerde taksit tutarı 1.055 lira, 924 lira olacak ve yılın son çeyreğinde tutar 848 liraya kadar düşecek."

Yazlık evleri sermayeye dönüştüren 'uğurlu' kredi
Kobi'ler için yeni çıkarılan 'Uğurlu Kredi' 5 yıl vadeli, 3 aya kadar ödemesiz olacak. İşletme sermayesi olmayan firmalara odaklanılacak. Şirket sahibi evini ya da yazlığını ipotek edip, gayrimenkul değerinin yüzde 70'ine kadar uzun vadeli, eşit taksitli kredi alabilecek. Atakan, "Ciroları ve kârlılıkları yüksek olan firmalar net işletme sermayesi yetersiz olunca bankalar kredi vermekte zorlanıyor. Faiz oranları yüzde 1-1.20 arasında değişen bir kredi yarattık" dedi.

Yeni ev alanlar için 'Dekoratif kredi'
Bankanın konut kredisinde getireceği kolaylık da yeni ev alan müşterilerin korkulu rüyasına çözüm olacak. Sunulacak yeni ürünle, ev alan tüketiciler, kafalarındaki tadilat ve dekorasyonu yapmak için finansman sorunu yaşamayacak. Banka bunun için ilk yılda sadece faiz ödemeli kredi verecek. Recep Atakan, söz konusu krediyi şöyle anlattı: "Yeni ev alınca içine bir dekorasyon gerekiyor. Boya badana, eşya, dekorasyon derken önemli bir harcama yapıyor ve müşteri finansman açısından sıkışıyor. Burada müşterilerin işini kolaylaştırmak için çıkardığımız kredinin ilk yılını anapara ödemesiz yaptık. Müşteri çektiği kredinin ilk yıl sadece faizini ödeyecek. Taksit miktarı çok düşük olacak." Bireyselde farklılaşmak istediklerini anlatan Atakan, "500-1.000 şubeye gelmeden bunu nasıl yapabiliriz dedik" diye konuştu.
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön