Altın & Gümüş

Analistlerden altın alacaklara flaş uyarı: Hemen koşmayan bin pişman olur

Analistlerden altın alacaklara flaş bir uyarı geldi. Gram altında 1400 TL'leri beklediklerini belirten analistler, altın yatırımcılarına ne yapmaları gerektiğini söyledi. Analistler de altın almayı planlayan vatandaşların nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunuyor

Vatandaş altın fiyatlarındaki gelişmeleri anbean takip ediyor. Analistler de altın almayı planlayan vatandaşların nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunuyor. Analistler tarafından gerçekleştirilen son açıklama, altın yatırımcılarının ciddi oranda yüzünü güldürecek. 

 

ALTINDA 1000 TL VE ALTINI GÖRÜRSENİZ ALIN

Altında 1000 TL'nin güçlü bir direnç seviyesi olduğunu belirten analistler, altın fiyatlarının bu seviyeyi geçmeye çalışacağını ancak geçememesinin ardından bir kez daha 1000 TL'nin altını görebileceğini ifade etti. İşte tam da bu zamanda altın almak isteyenlere dev bir fırsat doğacak. Kullanabilenler kar edecek, kullanmayanlar ise kafasını taşlara vuracak. 

İSLAM MEMİŞ DE BENZER AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Piyasa kahini olarak bilinen yatırım uzmanı İslam Memiş de analistlerin benzeri açıklamalarda bulunup, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Şu anda içeride gram altın/TL 1020-1025 lira aralığında. 1020 lira güçlü direnç seviyesi. 950-1050 aralığına yerleşmiş gram altın var. Ağustos içinde 1000 lira altına sarkmalar da orta ve uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürmeyi devam edecek… Ağustosun ortasından sonra, 15 Ağustos’tan sonra 1000 lira altında gram altın alamayacaksınız uyarım olacak. 1000 altını görürseniz elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Yıl sonuna kadar 1450 lira rakamlarını beklemeye devam ediyoruz. Gram altın/TL’de asıl yükseliş daha başlamadı.”

“24 dolar yukarı yönlü kırıldıktan sonra ons gümüşte 27 dolar seviyesini takip etmeye devam edeceğim. Gümüş ucuz, dünyada en ucuz emtialardan. Elinde dolar bulunan yatırımcısı, gümüş almayı düşünüyorsa, TL olan gümüş almayı düşünüyorsa 12 lira seviyesinde gram gümüş. Gümüşün gram fiyatı ucuz kalmaya devam ediyor. 20 lira seviyesiyle alakalı öngörümü beklediğimi tekrar hatırlatmak isterim. Bu seviyenin üzeri kırıldıktan sonra yukarıda 27 bin dolar seviyesi var. Diğer yabancı para birimlerinin getirileri destek bulmaya devam ediyor. Rakamsal değerler bu şekilde. Döviz olarak, altın olarak borçlanmıyoruz, dikkat ediyoruz. Temmuz, ağustos tatil ayı, ben sizi eylül ayına hazırlıyorum. Varlıklarımızı kesinlikle satmıyoruz, sahip çıkıp eylül ayını bekliyoruz. Eylül ayında resesyon risklerini, gıda krizini göreceğiz. Oldukça yoğun geçecek.”