01 / 05 / 2024

Analistlerin yorumları olumlu: Bitcoin (BTC), kritik direnci desteğe çevirme hazırlığında!

Analistlerin yorumları olumlu: Bitcoin (BTC), kritik direnci desteğe çevirme hazırlığında!

Kripto para analistleri paylaştıkları bir X gönderisinde Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki 24 saat içinde 26,228 doların üzerine çıkabileceğini belirtti. Bu hedefin tutması halinde yeni beklentinin 27,400 dolar olacağı vurgulandı.



Kriptoparahaber.com’un haberine göre Kripto para analizi ve ticaret sayfası Whale Analysis, bugün erken saatlerde paylaştığı bir X gönderisinde Bitcoin’in (BTC) son 24 saat içinde 26,228 dolarda bulunan ana direnç noktasını kırabileceği şeklinde paylaşımda bulundu. Bu direncin başarıyla kırılması halinde ise sıradaki hedefin 27,400 dolar olduğu da ifade edildi.

Ancak Whale Analysis, pazar liderinin fiyatının önümüzdeki birkaç hafta içinde düzeltme riskiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda da uyarıda bulundu. Gönderiye göre Bitcoin’in değeri, 20 günlük EMA çizgisinin üzerinde tutunamazsa 25,000 dolar bölgesine düşebilir.

YÜKSELİŞ TETİKLENEBİLİR

Teknik açıdan bakıldığında BTC hâlâ 26,306 dolar civarında bulunan 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) çizgisinin üzerinde işlem görüyor. Bu arada 9 günlük EMA çizgisi de 20 günlük EMA çizgisinin üstünde yer almaya çalışıyordu. Bu iki teknik göstergenin kesişmesi halinde önemli bir yükselişin tetiklenmesi de söz konusu olabilir.

Bu spesifik teknik gösterge, kısa vadeli ivmenin alıcılar lehine değişebileceği işaretini veriyor. Daha sonra ise lider kripto para biriminin fiyatı önümüzdeki 24-48 saat içinde yükseliş kaydedebilir. Bu artış eğiliminin doğrulanması halinde ise BTC, 26,917 dolarda bulunan direnci desteğe döndürebilir.

Analistlerin yorumları olumlu: Bitcoin (BTC), kritik direnci desteğe çevirme hazırlığında!

Direnç noktasının böyle bir dönüşüme yol açması halinde satın alma hareketlerinin de devam etmesi ile birlikte Bitcoin, analistlerin de öne sürdüğü gibi 27,400 dolar düzeyine çıkabilir. Fakat 20 günlük EMA çizgisinin altında bir kırılma olması halinde yükseliş tezini geçersiz hale getirecektir. Bu senaryoya göre de, önde gelen kripto para biriminin fiyatı 26,000 dolarda bulunan desteği kaybederek yeniden 25,000 dolar düzeyine kadar düşüş yaşayabilir.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içinde %0,23 oranında küçük bir yükseliş yaşadı ve 26,550 dolar civarında işlem görüyor. Böylece piyasa liderinin haftalık grafikteki kazancı da %2,71’e artmış oldu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön