Ekonomi

Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu yardımı için nereye başvurulur?

Anaokulu desteğine dair araştırmaların sayısı arttı. Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu yardımı için nereye başvurulur? sorular yanıtlarını arıyor. İşte detaylarİşte Anaokulu yardımına dair merak edilip araştırılanlar ve dahası…

Anaokulu desteği almak isteyenler, Anaokulu desteği nedir, Anaokulu yardımı için nereye başvurulur? şeklinde sorular soruyor. İşte Anaokulu yardımına dair merak edilip araştırılanlar ve dahası…

ANAOKULU DESTEĞİ NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı: “Biz sosyal yardımla ilgili olarak açıkladığımızda bu herkesi kapsıyor gibi algılanıyor. Bizim sosyal yardım uygulamamız 3294 sayılı kanun kapsamına giren vatandaşlarımıza dairdir. Anaokulu desteğimiz de aynı şekildedir. İhtiyaçta olan vatandaşlarımızın çocuklarını kapsamaktadır. İhtiyacı olan vatandaşlarımız küçük anaokulu ödemelerini yapamadıkları için çocukların erken okula yazdırmaları da gecikiyor. Biz bunu üzerimize aldık. Anaokuluna çocuğun kaydettiren vatandaşlarımız başka hiçbir şey yapmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sayıyı bildiriyor. Biz ücretleri hesaba geçiriyoruz.

ANAOKULU DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Anaokulu desteği ne zaman yatacağı sorusu gündemde yer alıyor. Anaokulu desteği alacak olan vatandaşlar bu ödemenin ne zaman hesaplara geçeceğini bilmek istiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konuda şu açıklamayı yaptı; “İlk kez uygulanan bir program ve ilk ödemeyi de bu hafta yapacağız. Bugün veyahut yarın ödemeler hesaplara yatırılmış olacak.  Öngörümüz 1 milyon çocuğa kadar destekleyeceğimiz yaklaşık 500 milyona kadar da kaynağımızı ayırdık. Vatandaşlarımızın çocuklarını kaydettirmeleri gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödeme miktarlarını açıklarken "Dar gelirli aileye anaokulu destek ödemesini bu hafta yapacağız" şeklinde konuştu. Yanık yardımların bu hafta itibari ile hesaplara yatırılacağını açıkladı. İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız.

Toplam olarak bu destekten 327 bin 992 çocuk anasınıfı desteğinden faydalanıyor. Bu sayı 1 milyona kadar öngörülüyor.

ANAOKULU YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Anaokulu desteği başvurusu site ve kurum üzerinden yapılmamaktadır, ihtiyaç sahibi ailelerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarına çocuklarını kaydettirme işlemi yeterli olacaktır.

Benzin ve motorin fiyatları herkesi şok etti! İşte 13 Ekim Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 13 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar? Eczane reçete başı ücret desteği kaç TL?