Teknoloji

Android telefonlar kaç senede bir güncelleme alıyor?

Android telefonlar için güncelleme aralığı nasıl değişiyor, hangi markalar ne kadar süreyle güncelleme sunuyor? İşte ayrıntılar... Ancak Android güncellemeleri söz konusu olduğunda, Google dışında hiçbir üreticinin sicili yoktur

Akıllı telefona uzun süre boyunca güncelleme verilmesi, her Android kullanıcısının isteklerinden biridir. Ancak Android güncellemeleri söz konusu olduğunda, Google dışında hiçbir üreticinin sicili yoktur. Peki Samsung, Xiaomi ve Oppo gibi üreticiler arasından en başarılısı hangisi?

ANDROID TELEFONLAR İÇİN GÜNCELLEME REHBERİ!

Android telefonların güncellenmesi söz konusu olduğunda, üreticinin güncelleme performansına özel dikkat gösterilmelidir. Çoğu üretici, güncellemeleri Google yeni bir Android sürümü yayınladıktan çok sonra sunmaya başlar. Android akıllı telefon dünyasında önemi giderek artan güncelleme sıklığı, üreticiler tarafından hala net bir şekilde açıklanmıyor. Akıllı telefonunuzun bir sonraki Android sürümünü ne zaman alacağını nasıl anlarsınız? Android akıllı telefon dünyasında önemi giderek artan güncelleme sıklığı, üreticiler tarafından hala net bir şekilde açıklanmıyor. Akıllı telefonunuzun Android'in bir sonraki sürümünü ne zaman alacağını nasıl anlarsınız?

SAMSUNG GÜNCELLEME ARALIĞI

Google'dan sonra Samsung, güvenlik ve yazılım güncellemeleri açısından en başarılı Android üreticisi olarak görünüyor. Marka, amiral gemisi ve orta sınıf telefonları için beş yıllık güvenlik güncellemeleri vaat ediyor.

Ne yazık ki, bu güvenlik güncellemesi çabası Android yükseltmelerine taşınmıyor. Galaxy S serisi 3 (bazen 4) Android sürümü olmak üzere Galaxy A, Galaxy M gibi modeller 2 Android yükseltmesi alıyor.

XIAOMI GÜNCELLEMEE ARALIĞI

Yazılım güncellemeleri konusunda Xiaomi'nin kötü bir geçmişi olmadığını söyleyebiliriz. Son zamanlarda MIUI tarafında pek bir gelişme görmesek de önceki modellerin MIUI arayüzüne özellikler eklediğini biliyoruz.

Ortalama olarak, amiral gemileri için en az iki Android sürümü ve geri kalan cihazlar için yalnızca bir Android yükseltmesi bekleyebilirsiniz. Ancak, Xiaomi'nin en az 3 yıl boyunca güvenlik güncelleme desteği sağlayacağını lütfen unutmayın.

OPPO GÜNCELLEME ARALIĞI 

Oppo kullanıcılarının yazılım güncellemelerinden şikayetçi olduğunu biliyoruz. Ancak şirket, Find X, Reno ve A modelleri için üç yıllık güvenlik güncellemelerini 2021'de sunacağını söylüyor.  Diğer üreticilerden farklı olarak güncelleme konusundaki açıklaması şu şekilde:

“Tüm akıllı telefonlarımız için üç yıllık güvenlik güncellemelerini garanti edebiliyoruz. Find X serisi için aylık olarak, Reno ve A modelleri için üç ayda bir güncelleme sağlıyoruz.”

Xiaomi Redmi 10C'ye Migros'tan indirim! 20 Kasım 2022 fiyat listesi...
iPhone 13 Pro BİM'de! 20 Kasım 2022 fiyat listesi...
Samsung Galaxy S22 Ultra'ya dev indirim! 20 Kasım 2022 fiyat listesi...