Kent Haberleri

Ankapark'ın lunapark ve oyun alanları gibi tesis ve müştemilatları 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı üçüncü toplantısında ANKAPARK gündeme geldi ve tesis ve müştemilatların 10 yıllığına kiraya verileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...  

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, eylül ayı üçüncü toplantısını yaptı. Belediye Meclis Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Ertan Işık başkanlığında düzenlendi. 

Toplantının gündem maddelerinden olan, "ANKAPARK içerisindeki sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçeleri dışında kalan tesis ve müştemilatların (lunapark, oyun alanları vb.) 10 sene süreyle kiraya verilmesi konusunda encümene yetki verilmesi ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

ANKAPARK'a ilişkin komisyon raporu ile ilgili madde üzerine söz alan ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, ANKAPARK'ın Ankara turizmine katkıda bulunması için inşa edildiğinin altını çizdi. 

ANKAPARK'ın vatandaşların hizmetine bir an önce sunulması gerektiğini her zaman savunduklarına dikkat çeken Nihat Yalçın, "2022 Temmuz'da Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracısını yargı kararıyla tahliye etti. Biz o günlerde Sayın Mansur Yavaş'a sorduğumuzda, 'derhal açacağını' belirtmişti. Üzerinden 2,5 sene geçti" ifadelerini kullandı. 

Yalçın, ANKAPARK'a ilişkin yapılan kira sözleşmesinde, belediye yönetiminin denetim yetkisi olmasına rağmen bu yetkiyi kullanamadığına vurgu yaptı. 

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, "Maalesef bugün ANKAPARK'ta yaşanan enkaz görüntüsü ortaya çıkmıştır. Yine de zararın neresinden dönülürse kardır şeklinde düşünüyoruz. Bu karara önem veriyoruz" dedi ve belirli kısımlarının ANFA tarafından, belirli kısımlarının da belediye encümeni tarafından kiraya verileceğinin altını çizdi. 

Hızlıca bir çalışma gerçekleştirerek zararın neresinden dönülse kar diye düşündüklerini aktaran Nihat Yalçın, "En azından kalan kısımların, kurumamış ağaçların kurtarılması için bir an önce oranın milletimizin kullanımına açılmasını rica ediyoruz. Bu işlemlere hız verilmesini ve hızlıca kiraya verilmesini rica ediyoruz. Kararı önemsiyoruz, destekliyoruz. Bu karar için de teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Ertan Işık da buranın en hayırlı işinin hiç yapılmaması olduğuna vurgu yaptı. 

Işık, söz konusu açıklamasını "Keşke yapılmasaydı ama yapılmış. Biz de zaten tam işte o söylenen şeyleri yapmak amacıyla burayı harekete geçiriyoruz. ANKAPARK, Türk milleti için, Ankaralılar için bana göre bir israftır. Ancak biz bu zararın neresinden dönersek dönelim kardır diyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Toplantı, gündem maddelerinin oylanması sonrasında sona erdi. 

Türkiye'de bu yapılırsa hem kiralar düşer hem kiralık ev sayısı artar! Konut krizine Arjantin modeli çözüm önerisi!

Tebernüş Kireçci sordu: İnşaat malzemelerindeki artış gerçekten son 1 yılda yüzde 46,35 mi?

Altın tahminleri tutan İslam Memiş'ten Eylül açıklaması geldi!