13 / 05 / 2024

Ankara Alışveriş Vadisi mahkemelik oldu!

Ankara Alışveriş Vadisi mahkemelik oldu!

Ankara Mamak'taki 'Alışveriş Vadisi' temeli atıldıktan sadece iki ay sonra mahkemelik oldu



Maya Anatolium  Ankara  Projesi ve Nata'nın Alışveriş Merkezi Projesi'nden oluşan Ankara Mamak'taki 'Alışveriş Vadisi' temeli atıldıktan sadece iki ay sonra mahkemelik oldu. Dev projenin yatırım ortaklarından Maya Holding'e 'tellallık ücretini' ödemediği iddiasıyla dava açıldı. Bavaria Emlak Yönetim şirketi adına mahkemeye başvuran avukat Alp Beyaz ve Eda Salman, büyük holdinglere gayrimenkul geliştirme hizmetleri sunduklarını belirtti.

Maya Holding'in bu hizmeti aldığını aktaran avukatlar, taraflar arasında 30 Haziran 2008'de görüşme yapıldığını ve Alışveriş Vadisi'nin inşa edildiği 93 bin 500 metrekarelik arsanın alımıyla ilgili Maya Holding'e hizmet verildiğini kaydetti. Projeye uygun arsanın alım satımı ve aracılık gibi danışmanlık hizmeti bedelini alamadıklarını belirten avukatlar, "Aramızda her ne kadar gayrimenkul tellallığı sözleşmesi yazılı olarak olmasa da uygulamada bu ücreti talep etme hakkımız vardır" dedi. Avukatlar, tellallık borcunu ödemeye yanaşmayan Maya Holding'den 10 bin liranın tahsil edilmesini istedi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Toplam 300 milyon dolarlık proje ile 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. 26'sı büyük, 156 orta ölçekli olmak üzere 182 mağaza faaliyet gösterecek. Alışveriş Vadisi 450 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Vadide, Maya Anatolium Alışveriş Merkezi, Nata Grup Alışveriş ve Yaşam merkezi, rezidans ve iş merkezi ile açık otopark olacak. İKEA Mobilya ve Ev Aksesuarı mağazasını da içinde bulunduran proje kapsamında alışveriş merkezlerinin 2011'de tamamlanması üçüncü etap yatırımın ise 2012'de bitmesi hedefleniyor.
Bugün


Geri Dön