29 / 04 / 2024

Ankara Bağlıca'ya Engelsiz Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Ankara Bağlıca'ya Engelsiz Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Bağlıca'da kurulan Türkiye'nin en kapsamlı ve en modern tesisi 5 ayrı bloktan oluşacak ve engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmet verilecek.



Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, engelliler ve ailelerine yönelik yapılan Türkiye'nin en kapsamlı tesisinin startını verdi. Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatına ilk kazma vuruldu. Merkez, Sağlık ve Rehabilitasyon, Mesleki Eğitim, Misafirhane ve Bakımevi, Sosyal Eğitim ve Kültür olmak üzere 5 ayrı binadan oluşuyor. Merkezde, engelliler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak birçok donatı yer alıyor. Demirel, büyük projeyi 2 yılda tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi Misafirhane hizmeti Etimesgut Belediyesi, Başkan Enver Demirel'in seçim vaatleri arasında yer alan ve üzerinde uzun zamandır çalışılan Engelsiz Yaşam Merkezinin inşaatına başladı. Bağlıca Mahallesinde inşa edilecek projeye ilk kazma vuruldu. Hafriyat çalışmaları başladı. Etimesgut Belediyesi inşaat alanına çıkan yolları iş makineleriyle açarak hazır hale getirdi. 

Bağlıca Mahallesi'ne inşa edilen ve yaklaşık 11 bin 500 metrekare inşaat alanı bulunan merkez, 5 ayrı bloktan oluşacak. Her blokta engelli vatandaşlar ve aileleri için farklı donatılar hizmet verecek. Merkezde, misafirhane ve bakımevi de yer alacak. Engelliler, durumlarına göre geçici olarak burada misafir edilecek. 


Aileler, özel durumlarında engelli yakınlarını merkeze emanet edebilecek ya da çocuklarıyla birlikte bu merkezde konaklayabilecek. Merkezde, engellilerin eğitimi için özel alanlar oluşturuluyor. Sosyal Eğitim Binası'nda hobi odaları, grup danışma ve serbest çalışma alanları, oyun-eğlence alanları, sosyal, bedensel, yönlendirme, hobi, özel eğitim, proje ve paylaşım salonları hizmet verecek. 


Konser alanı Kültür Merkezi ve Ortak Tesis Binası'nda engelliler ve aileleri kültürel etkinliklerini yapabilecek. Merkezde tiyatro, konser, seminer gibi kültürel etkinlikler için kullanılabilecek çok amaçlı salon, sergi alanları, kütüphane, yemekhane ve kafeterya alanları olacak. Dev projede engellilere mesleki ve kişisel gelişim imkanı sağlayacak donatılar da var. Mesleki Gelişim Binası'nda atölyeler, iş eğitimi ve beceri eğitimi salonları, bilgisayar eğitim birimleri ve derslikler yer alacak. Burada engelliler hem boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirecek hem de meslek sahibi olacaklar. 

Merkezin en önemli bölümlerinden birini Sağlık ve Rehabilitasyon Binası oluşturacak. Bu bölümde hidroterapi havuzu, fizyoterapi salonu, tahlil, müdahale ve gözlem odası bulunacak. Engellilere yönelik sağlık hizmeti bu birimde verilecek. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, merkezin kapasitesi ve içeriğiyle engellilere yönelik Türkiye'nin en modern ve en kapsamlı tesisi olacağını söyledi. 


Bu yatırım için ciddi bir kaynak ayrıldığını ifade eden Demirel, "5 ayrı binadan oluşan Engelsiz Yaşam Merkezimizde her yaştan engellilerimize yönelik hizmetler verilecektir. Merkezimizi, hem engelli kardeşlerimizin hem de ailelerimizin birçok ihtiyacını karşılayacak biçimde tasarladık. Burası Türkiye'ye örnek olacak kapsamlı bir tesis olacak. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön