14 / 08 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arazi satışlarıyla gündemde: Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü için 807.7 milyon TL'lik satış!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arazi satışlarıyla gündemde: Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü için 807.7 milyon TL'lik satış!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gayrimenkul satışlarıyla gündem oluyor. Son satışlarla birlikte 25 Milyar TL’ye yaklaşan taşınmaz satış geliri elde eden belediyenin arsa satışları için kentsel dönüşümü gerekçe gösterdiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...



Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak İlçesi, Boğaziçi Mahallesi 51126 Ada 2 Parselde yer alan arazinin inşaat yapılması için 807 milyon 723 bin 912 Türk Lirası bedelle satıldığı ortaya çıktı. CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki ABB'nin bu kararı, kamuoyunda tepkilere neden oldu. 

Mülkiyeti ABB'ye ait Mamak İlçesi, Boğaziçi Mahallesi 51126 Ada 2 Parsel üzerinde, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanındaki hak sahiplerine taahhüt edilen konutlardan bir bölümünün imalatı ve finansmanı amacıyla, 2886 sayılı Kanunun 36. Maddesi kapsamında kapalı teklif usulü ile kat karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştirildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arazi satışlarıyla gündemde: Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü için 807.7 milyon TL lik satış!

Sabah Gazetesi'nden Tolga Özlü'nün haberine göre;  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki son 6 seneki dönemde yüzlerce taşınmazı piyasa değerinin altında yaklaşık 24 milyar Türk Lirası'na sattığı da ileri sürüldü. Bu satış kapsamında ihales 23 Mayıs 2024 tarihinde yapıldı ve belediyeye ait 27 arsa 668 milyon 485 bin TL'ye satıldı. 

Belediyenin bu satış politikası, halkın ve muhalefetin tepkisine neden oluyor. Belediye yönetiminin değerli kamu arazilerini ve gayrimenkullerini bu şekilde gözden çıkarması, şeffaflık ve kamu yararı açısından ciddi soru işaretleri oluşturuyor. 

Diğer taraftan, Mansur Yavaş, 6 seneye yakın dönemde başkentte kentsel dönüşüm adına herhangi bir somut adım atmadı ve yaşanan sorunların çözülmesini sağlayamadı. Yavaş, ABB Başkanlığı döneminde, Mamak için sözde temeli atılan 4 bin konuttan yapımı bitirilen yalnızca 166 adet konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yaptı. 

Bunlara karşın  Yavaş ve yönetimi, bırakın kentsel dönüşüm yapmayı eldeki taşınmazları da satmayı sürdürüyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arazi satışlarıyla gündemde: Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü için 807.7 milyon TL lik satış!

Kentsel dönüşüm konusunda somut adımların atılmadığı Mamak kentsel dönüşüm projesi usulsüzlüklerle de gündem olmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Belediye iştiraki olan PORTAŞ arasında yapılan yapım protokollerinin usulsüzlükle düzenlendiği ileri sürülmüş ve protokoller mahkeme kararı ile iptal edilmişti.

Yine Portaş tarafından sahte imzalarla yapı ruhsatları düzenlendiği belirtilmiş ve Yavaş yönetiminden herhangi bir açıklama gelmemişti. Proje henüz tamamlanamadı ve hak sahiplerinin mağduriyetleri hala giderilemedi. 

Öğrencilerin barınma krizi büyüyor! İstanbul'da kiralar yüzde 60 arttı! İşte en çok bu ilçe tercih ediliyor!

Yılbaşı zamlarında şok: Asgari ücrete yüzde 15, memur ve memur emeklilerine yüzde 6.6, emeklilere yüzde 10.6 zam gelecek

Yatırımcılar rotayı tekrar gayrimenkule çevirdi! Borsa ve mevduattan çıkanlar konut alıyor!


Geri Dön