30 / 04 / 2024

Çankaya'da icradan 7.7 milyon TL'ye satılık bina ve arsa!

Çankaya'da icradan 7.7 milyon TL'ye satılık bina ve arsa!

T.C. Ankara 22. İcra Dairesi Çankaya Güzeltepe'de bulunan 16 dairelik binayı ve yanındaki boş arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam bedeli 7 milyon 742 bin 800 TL olarak belirlendi.



T.C.  Ankara  22. İCRA DAİRESİ 2011/1742 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:

Ankara İli, Çankaya İlçesi, Güzeltepe Mahallesi Abidindaver Sokakta 33 dış kapı numaralı binanın bulunduğu yere rastlayan, imarın 5406 ada 15 parselini teşkil eden 1.161,00-m2 yüzölçümlü tarla Ü2erine inşa edilen toplam 16 adet bağımsız bölümden oluşan binadır. Taşınmaz; Bodrum kat, Zemin Kat, 3 normal kat ile çatı arası katı olmak üzere toplam 5 kat + çatı arası katlıdır. Mimari projesine göre; Bodrum katta: Apartmana ait otopark, kazan dairesi, kapıcı dairesi, su deposu, sığınak ile İve 4 nolu bağımsız bölüm numaralı meskenlerin eklenti depoları bulunmaktadır. Zemin katta; Sokak cephesinden bina girişi, kapıcı mahalli ve 1-2-3 ve 4 nolu bağımsız bölüm numaralı meskenler bulunmaktadır. 1. Katta: 5-6-7 ve 8 nolu bağımsu bölüm numaralı meskenler bulunmaktadır. 2. Katta: 9-10-11 ve 12 nolu bağımsız bölüm numaralı meskenler bulunmaktadır. 3 Katta: 13-14-15 ve 16 bağımsız bölüm numaralı Çatı aralı meskenler bulunmaktadır. Çatı aralı katında; 13-14-15 ve 16 bağımsız bölüm numaralı çatı aralı meskenlerin, dubleks i katları ile asansör makine dairesi bulunmaktadır. Ana taşınmazda mesken nitelikli 16 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Meskenlerin tamamı borçlu firmaya ait olması sebebi ile bina içerisinde mimari projesine aykırı olarak köklü değişiklikler yapılarak binanın tamamı şirket merkezi olarak kullanılmak üzere planlanmıştır. Hali hazırda boş olan ve kullanılmayan bir binadır. Her bir bağımsız bölümün kat holünden giriş kapıları mevcut olmakla birlikte iç mahaller ofis kullanımına uygun hafif malzeme ile bölümlere ayrılmış bağımsız bölümleri birbirinden ayıran kalıcı duvarlar örülmemiş, her bir bağımsız bölüm sınırlan farklı şekillerde ihlal edilmiştir. (Bağımsız bölüm özelliklerinde açıklanacaktır.) Her katta, kat holünden ulaşılan yangın merpeni ile yine kat holünden ulaşılan bir adet wc mahalli ilave edilmiş bodrum kat ve çatı arası katında değişiklikler yapılmıştır. Buna göre halihazır durumda binanın; Bodrum katında; sağ yan cepheden girişli kapalı otopark, şoför odası (kapıcı dairesi mahallinde oluşturulmuştur.) kazan dairesi, sığınak, çay ofisi ile 1 ve 4 bağımsız bölüm numaralı meskenlerin depoları bulunmaktadır. 1 bağımsız bölüm deposu teknik servis olarak kullanılmış, hali hazırda boş vaziyettedir. 4 bağımsız bölüm deposuna kapıcı dairesinin banyosu da kullanılmak üzere meskenden iniş verilmiştir. Zemin katında; Sokak cephesinden bina girişi, kat holü, genel wc, yangın çıkışı + 1 adet oda, 4 adet bağımsi2 girişli ofis mahalleri bulunmaktadır.

1. Normal katında: Kat holü, genel wc, yangın çıkışı, 4 adet bağımsız girişli ofis mahalleri bulunmaktadır. 2. Normal katında; Kat holü, genel wc, yangın çıkışı, 4 adet bağımsız girişli ofis mahalleri bulunmaktadır. 3. Normal katında: Kat holü, genel wc, yangın çıkışı+mutfak+çatı arasına çıkış merpeni, 4 adet bağımsız girişli yönetim katı ve ofis mahalleri bulunmaktadır. Çatı arası katında: Mutfak (Bulaşıkhane, hazırlık, 2 adet soğuk hava deposu, malzeme deposu vb.) pano odası, yemekhane bulunmaktadır. Ayrıca baş kurtarmayan çatı içlerine de giriş verilerek depo olarak kullanıma uygun hale dönüştürülmüştür. Binanın çatısı ahşap üzeri ısı yalıtımlı alüminyum çatı paneli ile örtülüdür. Binanın cepheleri beton plakalar ile kaplanmış olup derz süslü ve akrilik boyalıdır. Giriş kapısı alüminyum doğramadır. Binada asansör ve demir konstrüksiyondan imal yangın merpeni ile zemin kat giriş holünde süs havuzu bulunmaktadır. Bina girişinde zeminler merpen basamak ve sahanlıkları mermer kaplı, yan duvarları da kısmen minarel sıvalı, kısmen plastik boyalıdır. Binanın her katında bulunan ve kat holünden kullanılan wc mahallinin zemin ve duvarı seramik kaplı olup klozeti ve seramik lavabosu bulunmaktadır. Binanın altında kapalı garajı da bulunmakta olup arka ve ön bahçesinde de açık otopark imkanı mevcuttur. Bina merkezi sistem kalorifer ile ısıtılmaktadır. Ayrıca genel soğutma sistemi ile su deposu ve hidroforu mevcuttur. Tüm binayı besleyen jeneratör bulunmaktadır. Keşif tarihi itibariyle elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon gibi tüm teknik alt yapısı mevcut olan bina kullanılmadığından sistemler faal değildir.

Binadaki bağımsız bölümlerin özellikleri;

Zemin kat 1 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında, ön ve sol yan cephede yer almakta olup; bir oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc + çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 1 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 84-m2'dir. Bağımsız bölümün bodrum katta net 19-m2 alanlı eklenti 1 nolu deposu bulunmaktadır. Mesken mahallinde 2 oda, antre+salon, wc + çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Mesken mutfağının bir kısmı yangın kaçış holündeki oda mahalline eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 78-m2, deposu 19-m2'dir. Bölümler kartonla alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon + antre ile odaların zemini laminant parke kaplı, duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş ofup zemin katta kuzey ve doğu cephelidir.

Zemin kat 2 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimarı projesine göre; bina girişinin sol tarafında, arka ve sol yan cephede yer almakta olup, 2 oda, solan, mutfak, antre, banyo + wc +çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 2 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 108-m2'dir. Mesken mahallinde 2 oda, antre + salon mahallerinden oluşmaktadır. Mesken Mutfak ile banyosunun yangın kaçış holü ile kat wc'sine vermiş olup bağımsız bölüm mahallinde 86-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon + antre İle odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bolüm boş olup zemin katta güney ve doğu cephelidir.

Zemin kat 3 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında arka ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc + çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 3 nolu bağımsızın bölümün ney faydalı alan toplamı 110-m2'dir. Mesken mahallinde 3 oda, antre+salon, wc + çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskenin mutfağı 4 bağımsız bölüm numaralı meskene eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 95-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama İle oluşturulmuştur. Salon + antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahtı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup zemin katta güney ve batı cephelidir.

Zemin kat 4 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında ön ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 4 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 84-m2'dir. Bağımsız bölümün bodrum katta net 30-m2 alanlı eklenti 2 nolu deposu bulunmaktadır. Mesken mahallinde 5 oda, antre-koridor, wc+çay ofisi mahallinden oluşmaktadır. Meskene 3 bağımsız bölüm numaralı meskenin mutfağa eklenmiş olup, bağımsız bölüm mahallinde 99-m2'dir. Ayrıca meskenden kendi deposuna kapıcı dairesinin banyosu da kullanılarak iniş verilmiş olup taşınmaz deposu 33-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Antre+koridor ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı stva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır, iç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup zemin katta kuzey ve batı cephelidir.

1. Kat 5 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında ön ve sol yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. S nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı Il8-m2'dir. Mesken mahallinde 3 oda antre+salon, wc+çay ofisi bulunmaktadır. Meskene 6 bağımsız bölüm mutfağının bir kısmı eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 125-m2'dir. Ayrıca 8 bağımsız bölüm meskene odadan kapıyla geçiş verilmiştir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminat parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 1. katta kuzey ve doğu cephelidir.

l.Kat 6 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat İrtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında arka ve sol yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 6 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 117-m2'dir. Mesken mahallinde 2 oda, antre+salon mahallerinden oluşmaktadır. Mesken mutfak ile banyosunu yangın kaçış holü İle kat vvc'sine vermiş ofup bağımsız bölüm mahallinde 95-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Antrede mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap İle kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 1. katta güney ve doğu cephelidir.

l.Kat 7 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında arka ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 7 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 119-m2'dir.

1. Kat 8 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında ön ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 8 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 118-m2'dir. Her iki mesken (7 ve 8 nolu) mahallinde giriş kapıları iptal edilmeksizin kullanılmakta olup 7 oda, 2 antre, 1 salon, 2 wc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskenler birlikte 237-m2'dir. Ayrıca 5 bağımsı bölüm numaralı meskene odadan kapı ile geçiş verilmiştir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre İle odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. VVc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölümler boş olup 7 bağımsız bölüm güney ve batı cepheli, 8 bağımsız bölüm kuzey ve batı cephelidir.

2 . Kat 9 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında ön ve sol yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 9 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 118-m2'dir. Mesken mahallinde 3 oda antre + salon, wc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskene 10 bağımsız bölüm mutfağının bir kısmı eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 125-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. VVc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 2. katta kuzey ve doğu cephelidir.

2. Kat 10 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında arka ve sol yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 10 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 117-m2'dir. Mesken mahallinde 4 oda antre mahallerinden oluşmaktadır. Mesken mutfak İle banyosunu yangın kaçış holü ile kat vvc'sine vermiş olup bağımsız bölüm mahallinde 95-m2'dir. Ayrıca 11 bağımsız bölüm numaralı meskene odadan kapı ile geçiş verişmiştir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve Çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 2. katta güney ve doğu cephelidir.

2.Kat 11 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat İrtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında arka ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 11 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 119-m2'dir. Mesken mahallinde 2 oda antre+salon, vvc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskenin mutfağı, 12 bağımsız bölüme eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 104-m2'dir. Ayrıca 10 bağımsız bölüm numaralı meskene odadan kapı ile geçiş verilmiştir. Bölümler kartonlu alçt plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. VVc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 2. katta güney ve batı cephelidir.

2.Kat 12 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında ön ve sağ yan cephede yer almakta olup, 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı mahallerinden oluşmaktadır. 12 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 118-m2'dir. Mesken mahallinde 6 oda, antre, vvc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskene 11 bağımsız bölüm mutfağı eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 133-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. VVc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. VVc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaptı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm bos olup 2. katta kuzey ve batı cephelidir.

3.Kat 13 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında ön ve sol yan cephede yer almakta olup, katta; 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc+çamaşır dolabı ile çatı arası katında çatı altı mahallerinden oluşmaktadır. 13 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 138-m2'dir. Mesken mahallinde 3. Katta; 3 oda antre+sekreterya, wc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskenden çatı arasına çıkış iptal edilmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 3. katta 118-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve lake boyalı ahşap doğrama ile oluşturulmuştur. Salon+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Kısmi asma tavan ve spot aydınlatma mevcuttur. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar yarıya kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 3. katta kuzey ve doğu cephelidir. 3.Kat 14 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sol tarafında arka ve sol yan cephede yer almakta olup, katta; 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-wc+çamaşır dolabı İle çatı arası katında çatı altı mahallerinden oluşmaktadır. 14 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 137-m2'dir. Mesken mahallinde 3.katta salon+antre mahallerinden oluşmaktadır. Meskenin mutfak+çatı arasına çıkış merpeni ile banyosu yangın kaçış holü (çay ocağı+çatı arasına çıkış merpeni) ile kat vvc'sine dönüştürülmüş, 2 odası da 15 bağımsız bölüme katılmış olup bağımsız bölüm mahallinde 55-m2'dİr. Meskenden çatı arasına çıkış iptal edilmiştir. Bölümler kartonlu alç» plak ile oluşturulmuştur. Salon+antre zemin laminant parke kaplı duvar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı, daire içi alüminyum doğramalar 1. sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 3. katta güney ve doğu cephelidir.

3.Kat 15 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında arka ve sağ yan cephede yer almakta olup katta; 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı ile çatı arası katında çatı altı mahallerinden oluşmaktadır. 15 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 139-m2'dir. Mesken mahallinde 3. katta 5 oda antre+sekreterya, wc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskenin mutfağı ve katlar arası merpen mahalli, 16 bağımsız bölüme verilmiş, meskenden çatı arasına çıkış iptal edilmiştir. 15 bağımsız bölümün 2 odası ise taşınmaza eklenmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 144-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Sekreterya+antre ile odaların zemini laminant parke kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. VVc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap İle kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 3. katta güney ve batı cephelidir.

3.Kat 16 nolu bağımsız bölüm; Mesken kat irtifakına esas mimari projesine göre bina girişinin sağ tarafında ön ve sağ yan cephede yer almakta olup, katta; 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo-vvc+çamaşır dolabı ile çatı arası katında çatı altı mahallerinden oluşmaktadır. 16 nolu bağımsız bölümün net faydalı alan toplamı 138-m2'dir. Mesken mahallinde 4 oda antre+sekreterya, vvc+çay ofisi mahallerinden oluşmaktadır. Meskene 15 bağımsız bölüm mutfağı ve katlar arası merpen mahalli eklenmiş, meskenden çatı arasına çıkış iptal edilmiş olup bağımsız bölüm mahallinde 133-m2'dir. Bölümler kartonlu alçı plak ve ahşap + camlı alüminyum doğrama ile oluşturulmuştur. Sekreterya+antre ile odaların zemini laminant parke/ halı kaplı duvarlar ve tavan alçı sıva üzeri plastik boyalıdır. Wc zemini seramik kaplı, duvarlar tavana kadar fayans kaplı, seramik lavabo ve klozet bulunmaktadır. Wc önünde mermer tezgahlı çelik eviyeli alt ve üstünde ahşap dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. İç kapılar vernikli mobilya kapı, pencereleri alüminyum doğrama ve çift camlı daire içi alüminyum doğramalar l.sınıf ahşap ile kaplanmıştır. Bağımsız bölüm boş olup 3. katta kuzey ve batı cephelidir.

3 normal kattaki dairelerin 20'şer m2 lik çatı arasındaki mahalleri ile ilişkileri kesilmiş olup yangın kaçış holünden çatı arasına çıkış verilerek çatı arasının tamamı iş yeri yemekhanesi (yemekhane+mutfak+soğuk hava deposu vb.) olarak düzenlenmiştir. Çatı arası kata çıkış merpeni vinil kaplı bu mahalde oluşturulan mermer tezgahlı laminant dolaplı çay ofisi bulunmaktadır. Yemekhanenin duvarları kısmen lambri, kısmen plastik boyalı, eğimli tavanı alüminyum asma tavanlı, mutfak bölümünün zemini ve duvarları seramik kaplıdır (kaplamlarda bozulmalar mevcut) mutfak malzemelerinin bir kısmının söküldüğü görülmüştür. Kullanılabilir {baş mesafesi kurtaran bölüm) çatı arası alanı 304-m2 olarak ölçülmüş olup ayrıca kullanıma müsait olmayan çatı aralarına kapılar ile geçiş verilmiştir. Konu taşınmazın bulunduğu bina projesine göre 16 adet mesken nitelikli bağımsız bölüm olmasına rağmen, mahallinde binanın bir bütün olarak şirket merkezi olarak kullanılmak üzere dönüştürülmüştür. İşbu bina, tapu kayıtlarında, yukarıda belirtildiği üzere 16 bağımsız bölümden oluşmakla birlikte, 16 adet bağımsız bölümün

(İİK m. 126)_

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahiplen de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmekledir.

UYAl1 Bilişim Sisteminde yer alan bu doküman» hııp://vaiandas. uyap.gov.tr adresinden k02x85v - 5QxUuQA - P9Tb8r8 - 5yjlgc= kodu ile erişebilirsiniz.


oluşturduğu tüm bina, ekonomik bütünlük teşkil etmesi sebebi ile bütün olarak satışa çıkartılmasına Mahkeme kararı ile karar verilmiştir. Kaldı ki fiili durumu itibariyle de ekonomik bütünlük teşkil etmektedir. Yukarıda da açıklandığı üzere 16 adet bağımsız bölümün oluşturduğu bina, şirket merkezi olarak düzenlenmiş ve ayrı ayrı bağımsız bölüm özelliklerini esasen kaybetmişlerdir. Ayrı ayrı mesken özellikleri ortadan kalkmış ve bu sebeple tapu kayıtlarında olduğu şekilde ayrı ayrı satışları fiilen mümkün olmamaktadır. Bilirkişi raporunda 16 adet bağımsız bölüme ayrı ayrı değer takdiredilmekle birlikte, yukarıda açıklandığı üzere bina bütün olarak satışa konu edilecektir. Taşınmaz bir borç nedeni ile açık artırma suretiyle satılacaktır. Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporlarında mevcuttur.

Adresi : Güzeltepe Mahallesi Abidin Daver sk. No:33 Çankaya/Ankara

Yüzölçümü : 1.161,00 m2

İmar Durumu : Ankara Büyükşehir Belediyesinin 08/04/2015 tarih ve 6136 sayılı yazısında 5406 ada 15

parselin 1960 yılında onaylanmış bölge kat rejimi planında 4 katlı konut kullanımında kaldığı belirtilmiştir.

Çankaya Belediyesinin 22/05/2015 tarih ve 18116 sayılı yazısında 5406 ada 15 parselin 22500 nolu kesin parselasyon

planı kapsamında bölge kat nizamı planında ayrık nizam 4 katlı konut alanında kaldığı söz konusu parsele ait 1/1000

ölçekli imar planı değişikliğine rastlanmadığının tespiti bildirilmiştir.

Kıymeti :5.320.O0O,00TL

KDV Oranı : K.D.V. Kanunu 17/41 bendi gereği K.D.V. den istisnadır.

1. Satış Günü : 30/11/2015 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 30/12/2015 günü 10:00 -10:10 arası

Satış Yeri : Ankara Adliyesi 2 Nolu Mezat Salonu - Ankara Adliyesi MERKEZ / ANKARA


2 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ;

Ankara İli, Çankaya İlçesi, Güzeltepe Mahallesi, Abidindaver Sokak'ta 33 dış kapı numaralı binanın sol tarafında bulunmakta olup imarın 5406 ada 7 parselini teşkil etmektedir. 673,00-m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazdır. Tapu kayıtlarında tarla vasıflı görülmekle birlikte, meskun mahalde fiilen arsa niteliğindedir. Çevresinde 4 katlı yapılaşmalar mevcuttur. Güneyden kuzeye doğru hafif eğimli bir zemine sahip dikdörtgen şeklindedir. Taşınmazın etrafı tel çit İhata ve üzeri saç plakalar ile çepeçevre kapatılmış, sol yan cepheden araç girişi sağlanmıştır. Taşınmazın üzerine kırma taş serilmiş, yüzeyi tesviye edilmiştir. Üzerinde bir yapı yoktur. Sahibi olan şirketin araç park yeri olarak kullanıldığı ancak hali hazırda atıl durumda olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz yapı yapılmasına uygun olup yol kotundan üst seviyede olması nedeniyle bir miktar hafriyat yapılması gerekmektedir. Tapuda tarla, filen arsa vasıflı taşınmaz bir borç nedeni ile açık artırma suretiyle satılacaktır. Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda mevcuttur. Adresi : Güzeltepe Mahallesi Abidin Daver sk. 33 no.lu binanın sol yanındaki boş arsa.


Çankaya/Ankara Yüzölçümü : 673,00 m2

İmar Durumu : Ankara Büyükşehir Belediyesinin 08/04/2015 tarih ve 6136 sayılı yazısında 5406 ada 7

parselin 1960 yılında onaylanmış bölge kat rejimi planında 4 katlı konut kullanımında kaldığı belirtilmiştir. Çankaya Belediyesinin 22/05/2015 tarih ve 18116 sayılı yazısında 5406 ada 7 parselin 22500 nolu kesin parselasyon planı kapsamında bölge kat nizamı planında ayrık nizam 4 katlı konut alanında kaldığı söz konusu parsele ait 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine rastlanmadığının tespiti bildirilmiştir. (Yola yaklaşma mesafesi 5 mt, komşu mesafesi 3 mt. olan, saçak seviyesi 12,50 mt., inşaat cephesi 15-m2, derinliği 21 mt.olarak belirlenmiş klasik parseldir.) Kıymeti :2.422.800,00 TL

KDV Oranı : K.D.V. Kanunu 17/4L bendi gereği K.D.V. den istisnadır.

1. Satış Günü : 30/11/2015 günü 10:30 - 10:40 arası

2. Satış Günü : 30/12/2015 günü 10:30 - 10:40 arası

Satış Yeri : Ankara Adliyesi 2 Nolu Mezat Salonu - Ankara Adliyesi MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı İsteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa Öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1742 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15/10/2015



Geri Dön