07 / 05 / 2024

Ankara Hızlı Tren Garına 2 teklif geldi

Ankara Hızlı Tren Garına 2 teklif geldi

50 bin yolcu kapasiteli gar için Limak- GMR Ortak Girişim Grubu ile İçtaş-Cengiz İnşaat ortaklığı teklif verdi. Yüksel İnşaat ise ihaleye teşekkür mektubu gönderdi...



İhalede firmalardan çok dosyalar yarıştı. Dosyalar kocaman teklif sandıklrından çıkarıldı. Daha önce ertelenen ihaleye ilişkin bilgi veren TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, işletme süresinde en avantajlı süreyi verenin ihaleyi kazanacağını belirtti.

12 TREN AYNI ANDA YANAŞACAK

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak ihalede dün gelen 17 dosyanın inceleneğini aktaran Apaydın, ardından yeni bir tarihin açıklanacağını ve orada ihaleyi kazanının kamuoyuna duyurulacağını aktardı. Ardından 2 şirketin gönderdiği teklif kutuları açılarak evrakları teker teker incelendi. Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binasının arasındaki araziye yapılması planlanan  Ankara  Hızlı Tren Garı, 21 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak garın iki katına 5 yıldızlı otel yapılacak, çatı katında da restoran ve kafeler olacak. Gara aynı anda 12 hızlı tren seti yanaşabilecek.
Star


Geri Dön