08 / 07 / 2024

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Süper Hızlı Tren ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projeyle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya ineceğini açıkladı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım ve proje çalışmaları devam eden hızlı tren projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Uraloğlu açıklamasında 2002 yılında devraldıkları 10 bin 948 kilometre olan demiryolu uzunluğunu 13 bin 919 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Açıklamasında 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı ve hızlı tren hattı inşa ettiklerini dile getiren Bakan Uraloğlu, "Türkiye'yi, yüksek hızlı tren işletmeciliği ile tanıştırdık. Avrupa'da 6., dünyada 8. hızlı tren işletmecisi yaptık" ifadelerini kullandı.

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren in güzergahı belli oldu!

ÇERKEZKÖY-KAPIKULE HIZLI TREN PROJESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK? 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Halkalı – Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesimindeki çalışmalarda fiziki ilerlemenin yüzde 82,87, altyapı işlerinde de  yaklaşık olarak yüzde 97 olduğunu dile getirerek, Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Projesi inşaatının 2025 yılı sonunda tamamlayacaklarını açıkladı. 

Sabah'tan Barış Şimşek imzalı habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yapım çalışmaları süren  Ankara  -  İzmir  Hızlı Tren Projesi'nde gelinen son nokta hakkında da önemli açıklamalar yaparak,  "Türkiye'nin 3. büyük şehri olan İzmir'i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı başkent Ankara'ya kapı komşusu yapabilmek için Ankara - İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz" dedi.

Açıklamasında Ankara-İzmir mevcut demiryolunun 824 kilometre, seyahat süresinin de yaklaşık 14 saat olduğunu dile getiren Bakan Uraloğlu, söz konusu projeyle iki şehir arasının 624 kilometre seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakika olacağını dile getirdi.


ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

Yaptığı açıklamada merakla beklenen Ankara - İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi ile Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir biçimde ulaşım imkânı sağlanacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, Ankara İstanbul Süper Hızlı Tren'in Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ye oradan ise İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, söz konusu proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını dile getirerek, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel inşa edileceğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşacak olan Süper Hızlı Tren ile beraber Ankara-İstanbul arasının 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya ineceğini de sözlerine ekledi.

Ons altın 2024’ün kaplumbağası, gram altın kaybettiriyor

ÖZAK GYO Hayat City Mahmutbey projesinde sıfır faiz 18 ay vade kampanyası!

Tarla kiralarına 4 yılda yüzde 1600 zam!


Geri Dön