28 / 04 / 2024

Ankara İstanbul hızlı tren ne zaman başlayacak?

Ankara İstanbul hızlı tren ne zaman başlayacak?

Ankara İstanbul arasında yüksek hızlı tren (YHT) seferleri ne zaman başlayacak? Ankara - İstanbul - Ankara hızlı tren seferleri Başbakan Erdoğan tarafından ne zaman başlatılacak? İşte İstanbul Ankara hızlı tren hattının açılış tarihi...



Ankara İstanbul hızlı tren ne zaman başlayacak?


Ankara İstanbul hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak?  Ankara  İstanbul Ankara yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara - İstanbul YHT seferlerini ne zaman başlatacak? İşte cevaplar...


29 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Ankara YHT açılışı için Mayıs 2014 ve Haziran 2014'e randevu verildi ama kablo hırsızlıkları nedeniyle bu tarihlerde de açılış gerçekleşmedi. 


İstanbul - Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü hizmete açılacağı belirtildi. 


Başbakan Erdoğan, 5 Temmuz'da yüksek hızlı trenle Ankara'dan İstanbul'a gidecek. Tören İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Ankara İstanbul YHT bileti kaç TL olacak?


İstanbul - Ankara - İstanbul hızlı tren biletlerinin 'otobüsten pahalı, uçaktan ucuz' kriteriyle belirlenecek. TCDD'nin yaptığı çalışmalara göre ilk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu.


Ankara İstanbul yüksek hızlı tren istasyonları ve Marmaray'a bağlanma tarihi hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!


Geri Dön