Ulaşım

Ankara-İstanbul YHT Hattı'nın Bursa'ya kadar olan bölümü 2025'in sonunda hizmete açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, hem YHT'nin Bursa'ya kadar olan bölümüne hem de Emek-Arabayatağı Metro Hattı'na ilişkin müjdeleri verdi. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'nın İznik ilçesinde yapımı bitirilen çevre yolunun açılış töreninde, önemli açıklamalarda bulundu. 

2002 yılında toplam araç sayısının yaklaşık 8,5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğunun da 6 bin 101 kilometre iken ortalama seyahat hızının sadece saatte 40 kilometre olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Bugün araç sayımız 30 milyonu aşmış, buna karşın yaptığımız bölünmüş yollarla ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye yükselmiş. Bunu bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 500 kilometrenin üzerine yükselterek sağladık" dedi. 

Bakan Uraloğlu, Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini hareketlendirdik, yeni istihdam alanlarının oluşmasına aracı olduk" diye konuştu.

YHT'NİN BURSA'YA KADAR OLAN KISMI 2025'İN SONUNDA AÇILACAK 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığının Bursa'daki çalışmalarının sadece kara yolu yatırımlarıyla sınırlı olmadığına vurgu yaptı ve kentin ulaşım ağındaki tüm modlarında çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Ankara-Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Şantiyesi'nde de incelemede bulunacaklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, "Ankara-İstanbul YHT Hattı'na bağlantılı olarak saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı yapmış olacağız. Hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. 106 kilometrelik Bursa ile Osmaneli arasındaki işleri 2025 yıl sonunda tamamlamayı, Bursa ile Bandırma arasını ise 2027-2028 yıllarında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Uraloğlu, Bursa'ya ulaşım bölümünü 2025 yılının sonunda hizmete sunacaklarını belirtti. 

EMEK-ARABAYATAĞI METROSU DA 2025'İN SONUNDA TAMAM 

Bursa'da devam eden önemli ulaşım projelerinden birinin Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı, kısa adıyla Şehir Hastanesi Metrosu olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, bu hattın yapımını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 8 Haziran 2020 tarihinde protokolle devraldıklarını anımsattı. 

Proje ile beraber mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro Hattı'nın, yapacakları uzatma ile Mudanya Bulvarı'nı katederek YHT Garı ve nihayetinde Şehir Hastanesi'ne ulaşacağının altını çizen Uraloğlu, şunları söyledi:

"Saatte 88 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet sunacak. Projemiz kapsamına depo sahası ve 2 yeni istasyon ile Görükle uzatmasını da aldık. Bu yeni tesis, kentin tüm metro araç filosunun bakım, tamir ve parklanma ihtiyacına da hizmet edecektir. İnşallah bu projemizi de 2025 yılının sonunda bitirmeyi hedefliyoruz." 

Elinde nakit parası olanlar acele etsin! Uzmanlar uyarıyor! Konut fiyatları yükselecek

Konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka 1 milyon, 2 milyon TL konut kredisi hesaplama! 

Bodrum’daki orman arazilerinin imara açılması Meclis gündeminde! Araştırma önergesi verildi! 

İslam Memiş 4 yıldır altını çizerek uyarıyor! Başınızı sokacak bir ev alın! Konut piyasasını 'at yarışı' sanmayın!