27 / 09 / 2024

Elinde nakit parası olanlar acele etsin! Uzmanlar uyarıyor! Konut fiyatları yükselecek

Elinde nakit parası olanlar acele etsin! Uzmanlar uyarıyor! Konut fiyatları yükselecek

Konut piyasasında alım dönemi başlıyor. Konut satışları son iki aydır artarken, ilanda kalma süresi azalmaya başladı. Yani artık konutlar hızla satılıyor. Uzmanlar da elinde nakit parası olanları konut almaları konusunda uyarıyor.




Konut piyasasında hareketlilik başladı. Son iki aydır konut alanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Uzmanlar da elinde nakiti olan vatandaşları uyararak konut fiyatlarının yükselişe geçmeden almalarını öneriyor. 

KONUT FİYATLARI ARTMAYA BAŞLAYACAK

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, artan maliyetlere, olumsuz ekonomik şartlara ve arzın talebi karşılayamama durumuna rağmen satış rakamlarının yukarı yönlü hareket kazanmaya başladığını ifade ederek, “Konuta talep çok güçlü.

Ancak kredi faiz oranları çok yüksek. Konut fiyatlarındaki yükselişin durağan hale gelmesi bir kesim için yatırıma teşvik oldu. Muhtemelen olası fiyat artışlarından etkilenmemek adına harekete geçtiler. Çünkü faizler düşmeye, sektör hareketlenmeye başlayınca konut fiyatları da artmaya başlayacaktır” dedi.

Elinde nakit parası olanlar acele etsin! Uzmanlar uyarıyor! Konut fiyatları yükselecek

ELİNDE NAKİT PARASI OLANLAR İÇİN FIRSAT DÖNEMİ

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, elinde parası olan yatırımcının ve konut ihtiyacı olanların konuta yöneldiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir nebze azalış olsa da yüzde 3’ün üzerinde bir faiz oranı var. Kredili konut satışı için olumsuz bir dönem ama elinde nakdi olanlar için bir fırsat dönemi diyebiliriz.

Hem fiyatlarda bir çözülme var hem de sektörün nakit akışına ihtiyacı olduğu için elinde nakdi olanlara indirimler sağlanıyor. Ayrıca faizlerin bir süre sonra düşüp konut fiyatlarının yükseleceğini artık herkes biliyor. Bu yüzden de insanlar bu fırsat dönemini değerlendirmek istiyorlar. Son çeyrekte konut satışları hızlanacaktır.” ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş 4 yıldır altını çizerek uyarıyor! Başınızı sokacak bir ev alın! Konut piyasasını 'at yarışı' sanmayın!

Konut ve barınma sorunu için 3 öneri!  TOKİ  konutları kurtarıcı olur mu?

Konut satışları Sakarya’da da arttı!

 


Geri Dön