29 / 04 / 2024

Ankara Kalesi yatırımın yeni merkezi olacak!

Ankara Kalesi yatırımın yeni merkezi olacak!

YATSİAD Başkan Yardımcısı Mete Baykara, restore edilen Ankara Kalesi ile ilgili bilgi verdi. Baykara, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, turizminin canlanacağını belirtti.



YATSİAD Başkan Yardımcısı Mete Baykara, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı  Ankara  Kalesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, Başkent turizminin canlanacağını belirtti. Kale'nin Ankara için önemini vurgulayan Baykara; " Yeni yüzüyle Ankara kalesi Ankara'nın kalbi olmaya devam edecek. Önümüzdeki süreçte iç turizmde, turist sayısındaki artış gözle görülür olacaktır" dedi. 


Yatırımcı ve Sanayici İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mete Baykara, Başkentin önemli turizm noktalarından biri olan Ankara Kalesi'nin bitmek üzere olan restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kalenin Ankara'nın en önemli turizm noktalarından birisi olduğuna dikkat çeken Baykara; "Başkentimizin en önemli simgesi olan Ankara Kalesi'nin tarihi Hititlere kadar dayanmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu yapı yıllar içinde önemini kaybetmeye başlamıştı. Fakat Büyükşehir Belediye'mizin başlattığı yenileme projesi sayesinde kalemiz bambaşka bir görünüme kavuşuyor" ifadelerini kullandı. 


Vatandaşların gözbebeği haline gelecek. 

Baykara, projenin tamamlanmasıyla Kale'nin ihtişamının Ankara'ya yansıyacağını vurgulayarak, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline geleceğini savundu. Konuşmasının devamında Baykara; "Öncesinde karanlık sokakları, güvenliksiz hali ve otoparka dönen durumu ile Ankara'nın değerlendirilmeyen turizm potansiyellerinden biri olarak gösterilen Ankara Kalesi'ni artık akın akın yerli ve yabancı turist ziyaret edecek. Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus'ta uyguladığı projelerle turizm potansiyeli açığa çıkarken, bölge de AnkaralI vatandaşlar için göz bebeği haline gelecek" dedi. 


Turizme ve Ekonomiye Katkısı Büyük 

Ankara Kalesi'nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Baykara kalenin, insanlara ev sahipliği yapan ender yapılardan biri olduğunu belirterek, yeni yüzü ile Kale'nin, turizm açısından ve ekonomik açıdan büyük bir katkı sağlayacağım da vurguladı. Ankara'da turizm yatırımı yapmak isteyen iş adamlarına da çağrıda bulunan Baykara, şunları söyledi:"Ankara Kalesi kısa zamanda Başkent turizminin cazibe noktası haline gelecek. Yatırımcılarımız için şu anda çok cazip bir ortam var. Buraya yapacakları yatırımlar kısa bir sürede büyük prim kazanacak. Her alanda yatırıma açık bu bölgenin yeni girişimcilere ihtiyacı var." 



Ticari Hayat


Geri Dön