05 / 05 / 2024

Ankara KBB Tautmann Fabrikası icradan 15.7 milyon TL'ye satılıyor!

Ankara KBB Tautmann Fabrikası icradan 15.7 milyon TL'ye satılıyor!

Gölbaşı İcra Dairesi, Ankara Gölbaşı'nda bulunan KBB Tautmann Fabrikası'nı satışa çıkardı. 26 bin 856 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 15 milyon 753 bin 635 TL olarak belirlendi.



T.C.GÖLBAŞI (ANKARA) İCRA DAİRESİ 2015/31 TLMT. 
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 

Satılmasına karar verilen ipotekli taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: 

Ankara ili, Gölbaşı İlçesi, Oğulbey İmar Mahallesi, 99 ada, 7 parsel numaralı, 26.856,00 m2 yüzölçümlü, 1 adet idari bina, 1 adet fabrika binası nitelikli taşınmazın Kıymet takdiri Gölbaşı (Ankara) İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2015/51-E., 2015/168-K. 30.12.2015 tarihli kararı ile kesinleşmiştir.Satışa konu taşınmaz  Ankara  ili, Gölbaşı İlçesi, Oğulbey İmar Mahallesi, 3060 Cadde ve Kumluca Caddelerine cepheli  99 ada, 7 parsel ve üzerindeki yapı muhtesatlarıdır.  Taşınmazın tapu kaydında 03/04/1997 tarih ve 1496 yevmiye nolu Özel Güvenlik beyan şerhi ile 22/05/1997 tarih ve 2115 yevmiye nolu Güvenlik Sahası İçinde Kaldığına dair beyan şerhi mevcuttur.


YAPI VE MUHTESATLARIN ÖZELLİKLERİ VE DEĞERLERİ :

1-) İDARİ BİNA (Projesinde A  Blok) : Bodrum+zemin+1 normal kattan oluşmaktadır.Bina giriş kapısı alüminyum doğrama ve cam panelli döner kapıdır. Asansörlü olup,  katlar arası merpenler  ve holleri granit kaplamadır.Bodrum katında, Garaj, araba yıkama mahalli, Kütüphane, Konferans salonu, Şöförler odası yemekhane mutfak, diyetisyen odası, bay bayan WC ve lavabolar bulunmaktadır.Zeminler mermer kaplama ve taşyünü asma tavanlı duvarlar dekoratif sıva, kapılar alüminyum doğrama ve camlı, pencere doğramaları alüminyumdur.Zemin katta, bina girişinin alüminyum doğramalı ve döner kapı sistemli güvenlik-danışma, misafir odası, evrak odası, Santral-fotokopi odası, pazarlama departmanı, proje departmanı, İthalat-İhracaat departmanı, muhasebe odası,İnsan kaynakları odası, çalışma ofisi, rehabilitasyon ürünleri satış departmanı, sekreteryalar, mutfak showroom bay ve bayan WC ve lavaboları mahalleri bulunmaktadır.Zeminleri mermer,pencereler alüminyum doğrama, kapılar alüminyum doğramalı ve camlı, duvarlar dekpratif sıvalı ve boyalı, taşyünü asma tavanlı, kat merpenleri granit ve krom korkulukludur.1.katta ; Toplantı salonu, misafir kabul odası, sekreterya odaları, yönetim kurulu toplantı odası, müdür odaları ve WC, lavabo mahalleri bulunmaktadır.Çatı Katı; Bu katın zeminleri mermer olup, 2 adet mutfak, teras, bay ve bayan WC'leri bulunmaktadır. Yapı 3/B Yapı grubunda değerlendirilmiş ve yaklaşık 5-6 yaşında olduğunun tespiti ile %8 yıpranma oranı takdir edilerek değerlendirilmiştir. İdari Binanın toplam inşaat alanı; 5.160,96 m2'dir. 


2-) ATÖLYE BİNASI (Projesinde C Blok) : Öngermeli kolon ve kirişler ile  prefabrik olarak ve idari binaya bitişik olarak inşa edilmiştir. Çatısı çelik konstrüksiyon çatı olup, üzeri sandviç panel trapez saç levhalar ile kaplandığı ve localar halinde kullanılmaktadır. Zemini epoxy kaplama, pencereler alüminyum doğrama ve 2 adet stor kapısı bulunmaktadır. Hastane araç gereçleri üretilen mahalde fiilen herhangi bir faaliyet yoktur. 20.11.2013 onay tarihli tadilat projesi ile yeni alan ilave edilerek  yüzölçümü büyütülmüş mahallinde yapılan ölçümde yeni inşaat alanı ile birlikte toplam inşaat alanı: 7.272,00 m2. olarak tespit edilmiştir. 2/C yapı grubunda değerlendirilerek ve yaklaşık 5-6 yaşında olduğunun tespiti ile %8 yıpranma oranı takdir edilerek değerlendirilmiştir.


3-) TEKNİK SERVİS MAHALLİ : Atölye binasına bitişik nizamda inşa edilmiştir.Bodrum+Zemin+1 Normal kattan oluşmaktadır.Giriş kapısı alüminyum doğramalı döner kapıdır.Bodrum katında, Mutfak Yemekhane, Mescit, Soyunma odası, Çamaşırhane,mutfak, bay ve bayan wc ve lavabo bulunmaktadır.Islak Zeminler seramik garaj zemini epoksi, pencere doğramaları alüminyumdur.Zemin katında, Malzeme depoları, torna atölyesi,yedek parça depoları,mutfak,revir terzihane,soyunma odaları,bay-bayan wc ve lavaboları bulunmaktadır.Bütün zeminler seramik duvarlar alçı üzeri plastik boya, taşyünü asma tavanlı ve spot ışıklandırmalıdır. 1.Katta, 4 adet müdür odaları, arel 1-2-3-4 odaları, tedarik zinciri yönetim odası,parça deposu,satış sonrası hizmetler müdür odası,makine tesisat odası, bilgi işlem odası, wc ve lavabolar bulunmaktadır. Zeminler epoksi kaplama, kapılar alimünyum ve jaluzi camlı, pencereler aliminyum doğramadır.Çatı katının zeminleri epoksi olup, teras havalandırma, elektrik panosu mahalleri bulunmaktadır. 2 adet mutfak,teras,bay-bayan wc mahalleri bulunmaktadır. Yapının toplam inşaat alanı; 1.697,40 m2.dir. 3/B yapı grubunda değerlendirilerek ve yaklaşık 5-6 yaşında olduğunun tespiti ile %8 yıpranma oranı takdir edilerek değerlendirilmiştir.


4-) GÜVENLİK KULÜBESİ : 16 m2 inşaat alanlı, betonarme, zemini beton, pencere doğramaları ve kapısı alüminyumdur. 2/B yapı grubunda değerlendirilerek ve yaklaşık 5-6 yaşında olduğunun tespiti ile %8 yıpranma oranı takdir edilerek değerlendirilmiştir.


5-) MARANGOZ ATÖLYESİ :  Metal Profil taşıyıcı sistemle yapılan bir yapıdır.Çatısı trapez saç paneller ile duvarlar kısmen trapez saç panel, kısmen sunta ve yonga levhalar ile kapatılmış pencere doğramaları alüminyumdur. 192,13 m2.dir.


6-) SU DEPOSU : Betonarme olarak inşa edilen 198 m2 inşaat alanlı su deposu bulunmaktadır.


7-) KOMPRESÖR BİNASI : 20 m2 alanlı kompresör binası bulunmaktadır.


8-) SUNDURMA  :  Fabrikanın sağ cephesinde çelik konstrüksiyon ve üzeri trapez saçla  kaplanmış,cepheleri açık malzeme depolanan  18,00 m2 alanlı bir yapıdır.


9-) TENİS KORTU : Beton temel üzerine,  profil  ve kafes taşıyıcılar  üzeri branda  kaplanmak suretiyle  inşa edilmiştir. Aydınlatması yapılmış olup, 648,00m2 alanlı bir yapıdır.


10-) KAMELYA : 75 m2 alanlı beton kaide üzerine kurulu, zemini seramik kaplama, ahşap korkuluklu çatısı ahşap, çatı üzeri şıngıl kaplama olarak yapılmış bir yapıdır.


11-) SAHA BETONU : Tesisin ön, sağ ve arka cephelerine yaklaşık 5.000 m2 saha betonu ve dekoratif zemin kaplama taşı ile kaplanmıştır.


12-) İSTİNAT VE İHATA DUVARLARI: Tesisin üzerinde kurulu olduğu, parsel sınırlarında görünen Yükseklik 1,00 m., L:6,80 m., betonarme duvar üzerinin, 1 m. yüksekliğinde panel tel çit ile çevrilmiştir.                               



Ankara KBB Tautmann Fabrikası icradan 15.7 milyon TL ye satılıyor!                                                                                                    



Adresi: Konya Yolu 29. Km. Oğulbey Serpmeleri No:337 Gölbaşı/Ankara.

Yüzölçümü: 26.856,00 m2

Arsa Payı: Tam

İmar Durumu: Gölbaşı Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; 19.01.2015 tarih 438-740 sayılı yazısı İle; Gölbaşı İlçesi Oğulbey Mahallesi 99 ada 7 parselin Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığınca onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Kapsamında “Depolama Alanı” olarak planlandığı ve Emsal:0,50  Hmax:9,50 m. yapılaşma koşulu bulunmaktadır.

Kıymeti: 15.753.635,00 TL. 

KDV Oranı: 3065 sayılı KDV kanununun 17/4-r maddesi gereğince ihale KDV'den istisnadır.

Kaydındaki Şerhler: Kaydındaki gibi.

1. Satış Günü  : 11/07/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

2. Satış Günü  : 05/08/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

Satış Yeri       : GÖLBAŞI (ANKARA) ADLİYESİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ 


Satış şartları :            

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın  yirmi gün öncesinden,   artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci  günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.            

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.            

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.            

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/31 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 


Geri Dön