27 / 09 / 2024

Boğaz'ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor!

Boğaz'ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor!

Sarıyer Yeniköy’de boğazın en gözde yalılarından 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezerar Yalısı  1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor.




İstanbul’un gözde yalıları arasında yer alan Yeniköy'de konumlanan 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL'den satışa çıktı. 

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, İstanbul’un gözde yalılarını mercek altına aldı. Sarıyer Yeniköy’de boğazın incileri arasında gösterilen 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezerar Yalısı emlak piyasasından satılığa çıktı.

KW Platin Gayrimenkul‘den Begüm Özsüvari tarafından satışa çıkarılan tarihi yalı fiyatıyla  görenleri şaşkına çevirdi. 

Boğaz ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL ye satılıyor!

ADINI İTÜ MÜHENDİSLİĞİ PROFESÖRLERİNDEN 'BURHANETTİN SEZERAR'DAN ALDI

2. derecede tarihi eser konumundaki yalı, 1000 metrekarelik arsa içinde bulunuyor. 40 metrekarelik rıhtımı bulunan yalı, brüt 1000 metrekare, net 850 metrekare kullanım alanına sahip.

13 oda, 2 salon ve 7 banyondan oluşan yalı tam 200 yıllık. 2 kattan oluşan Burhanettin Sezerar Yalısı Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerinde yer alıyor.

İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında gösterilen yalı, adını İTÜ Elektrik Mühendisliği profesörlerinden Burhanettin Sezarar‘dan aldı.

1933 yılında yalıyı satın alan Sezarar, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul’daki pek çok camiyi elektriğe kavuşturmuştu.

SEZERAR YALISI NE ZAMAN YAPILDI? 

Burhanettin Sezerar Yalısı; İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Yeniköy Köybaşı Caddesinde 1810 tarihlerinde yapılmıştır. Yalının ilk sahibi bir Fransız aile. Bu aile a1933 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Profesörlerinden Burhanettin Sezeral’e sattı.

Burhanettin Sezeral Üsküdar Tramvayları, Adapazarı elektrik tesisatları ve birçok caminin elektriğe kavuşmasına sebep olmuş bir hoca idi. 1952 yılında vefat edince yalı mirascılarına satıldı. Yalı restore edildikten sonra Sultan
Abdülmecit’in kızlarından Hanzade Sultan’a kiraya verildi. Şu anda lokanta olarak hizmet vermiştir.

Bina giriş katı dahil üç katlı. Deniz cephelerinde iki kat boydan boya balkondur. Bu balkonlarda parapetler ahşap süslemelidir. Bina kuzey ve güneyde sahile doğru çıkmakta. Daha doğrusu bu çıkmalar balkonlardadır. Bütün binada on bir oda ve iki sofa bulunuyor.

Yalı sokak kotundan aşağıda kalmış. Basamaklarla bahçeyegirilir. Cadde ile yalı bahçesi arasında yüksek bir çevre duvarı bulunmakta Yalınınkuzey kısmı bahçe olarak büyüktür. Burada eskiden yalının kayıkhanesi bulunuyordu. Bugün yalı tam simetrik olarak ikiye bölündü. Güney kısımda bir lokanta faaliyet gösterirken kuzey kısmı konut olarak kullanılmakta.
 

Sarıyer Büyükdere'deki Boğaz manzaralı yol yalısı 625 milyon TL'ye satılıyor! 

Boğaz'daki yalılar peş peşe elden çıkarılıyor: Sarıyer Yeniköy'deki 14 odalı yalı 2 milyar 150 milyon TL'ye satışta!

Geri Dön