29 / 04 / 2024

Ankara Keçiören'de Nisan'da bin 194 konut satıldı!

Ankara Keçiören'de Nisan'da bin 194 konut satıldı!

TÜİK Keçiören'i Nisan ayında Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe alarak açıkladı. Keçiören'de Nisan ayında toplam bin 194 konut satıldı.



Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Keçiören’in artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarını arttırdı. TÜİK verilerine göre Nisan ayında Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe Keçiören olarak belirlendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Bağlum ve Ovacık’ın yıldızını parlatacaklarına ve Cumhuriyet Kulesi, Doğal Ürünler Üretim ve Satış Merkezi ile Keçiören’in marka değerini güçlendireceklerini söyledi.

Haber Ankara'da yer alan habere göre, Keçiören’de yaşayanların özellikle güvenlik ve huzuruna yönelik çalışmalara ağırlık vermeleri nedeniyle ilçenin giderek çekim ve cazibe merkezi haline dönüştüğünün altını çizen Başkan Turgut Altınok, 'Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak, hizmet belediyeciliğini ön plana çıkaracağız. Aynı zamanda Keçiören’i turizm destinasyonunda da önemli bir durak haline getireceğiz' dedi. 

TÜİK raporlarına göre Nisan ayında Keçiören’de bin 194 konut satıldı. Keçiören'i sırasıyla bin 73 konutla Mamak, 934 konutla Yenimahalle, 715 konutla da Altındağ takip etti. Nisan ayında Çankaya’da ise bin 261 konutun satıldığı açıklandı.

Keçiören daha çok hareketlenecek

Büyük yatırımların ilçenin değerini artıracağına değinen Başkan Altınok Cumhuriyet Kulesi'nden de bahsetti. Altınorak 'Cumhuriyet Kulemiz tamamlandığında muhteşem bir eser olacak. Özel peyzaj düzenlemeleri, altında ticaretin nabzının attığı Selçuklu, Osmanlı ve Türk mimarisinin izlerini taşıyan dükkanlar burayı daha da hareketlendirecek. Yüksekliği 46 metre daha artırılacak olan kulemizin toplam yüksekliği 186 metre olacak ve içerisinde birçok aktivitenin yapılacağı mekânlar bulunacak. Cam fanus içerisinde döner restoranlar, çocuklarımız için uzay terasları, Ankara’ya hâkim bir noktada nikâh kıymak isteyenler için nikâh salonu, sanat galerileri ve alışveriş mekânlarıyla kulemiz Ankara’nın gözbebeği haline gelecek' ifadelerini kullandı.​

Türkiye'de dört ayda 340 bin 836 konut satıldı!


Geri Dön