27 / 04 / 2024

Ankara Kızılay'daki üst geçitler bakımdan geçirildi

Ankara Kızılay'daki üst geçitler bakımdan geçirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay'daki üst geçitlerini bakımdan geçirdi



Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mithatpaşa ve Meşrutiyet Caddesi'ndeki üst geçitlerin yıpranan bölümleri onarıldı, korkuluklar yenilendi ve geçitler yeniden boyandı.

Üst geçitlerin çevresinde görüntü kirliliği oluşturan molozlar ile taşlar da kaldırılarak düzenleme yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, bir aydır Kızılay bölgesinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, üst geçitlerdeki cam korkulukların eski ve yıpranmış olduğunu ifade etti.

Üst geçitlerin üzerinde çok fazla yazı ve yapıştırmalar bulunduğunu bildiren Öksüz, "Bunlar halkımızı rahatsız ediyordu. Silmek yeterli olmayınca hepsini değiştirdik. Geçitlerin paslanmış bölgelerini de temizleyerek, altına
koruyucu bir malzeme koyduk" dedi.

Geçitlerdeki eksik ve yıpranmış taşların yenilendiğini ve bölgede çevre kirliliği oluşturan cam ve molozların da ortadan kaldırıldığını belirten Öksüz, kaldırımların bakımına ise 15 Aralık 2009 tarihinden sonra ağırlık vereceklerini bildirdi.

Temizlik çalışmalarının ardından sıkı bir denetim başlattıklarına işaret eden Öksüz, şunları kaydetti:
"Üç ekip, alt ve üst geçitleri sürekli geziyor. Görüntü kirliliği yaratan bu eylemler için de iki ekip kurduk. Zabıta ekipleriyle iş birliği içinde onlara da ceza yazıyoruz. Afiş asan, yapıştırma yapan kişi ve kurumları tespit ediyoruz, zabıtaya ihbar ediyoruz. Onlar da ceza yazıyor. Bugüne kadar 300 civarında ihbarda bulunduk. Zabıta, kimilerine ceza yazıyor, kimilerini uyarıyor.

Ceza, Kabahatler Kanunu'na göre 100 TL'den başlıyor 3 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Yazı yazarken belirlediklerimiz hakkında ise 'kamu malına zarar verdikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağız."
AA


Geri Dön