28 / 04 / 2024

Ankara Milli Emlak'tan 19.2 milyon TL'ye satılık 36 gayrimenkul!

Ankara Milli Emlak'tan 19.2 milyon TL'ye satılık 36 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Gölbaşı ilçesinde yer alan 36 gayrimenkulü 19 milyon 211 bin 350 TL'ye satıyor...



Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından,  Ankara  ili, Gölbaşı ilçesinde yer alan 36 gayrimenkul 19 milyon 211 bin 350 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 2 Haziran tarihinde saat 10:10'da gerçekleştirilecek. 

İlan metni: 

ANKARA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKENT MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANIT EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

TABLO 1- SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZ BİLGİLERİ

Ankara Milli Emlak tan 19.2 milyon TL ye satılık 36 gayrimenkul!

Ankara Milli Emlak tan 19.2 milyon TL ye satılık 36 gayrimenkul!

Ankara Milli Emlak tan 19.2 milyon TL ye satılık 36 gayrimenkul!

1. Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazlardan Tablo 1 ve Tablo 2'de yer alan taşınmazların satış ve kiralama ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile; Tablo 3 yer alan irtifak hakkı ihalesi ise aynı kanunun 51. maddesinin (g) bendi uyarınca Pazarlık Usulü ile; Yukarıda belirtilen tarih ve saatlerde sırasıyla Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İhale Salonunda, Anıt Emlak Müdürlüğünce oluşturulacak komisyonca yapılacaktır.  

2.İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için;
 a) Gerçek kişilerde: Yasal yerleşim yeri belgesi  (İkametgah ilmuhaberleri), tebliğat için Türkiye'de adres göstermeleri ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopisi,
 b)Tüzel kişilerde ise; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerini veya vekaletname aslını vermeleri,
 c) Satın almak/kiralamak istedikleri taşınmazlara ait Geçici Teminat Bedelinin Muhasebe Müdürlüklerine veya Malmüdürlüklerine yatırıldığına dair makbuzun, Teminat Bedelinin Banka aracılığı ile ödenmesi halinde ise Muhasebe Müdürlüğünden alınacak Muhasebe İşlem Fişinin (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir. Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde "Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması" ve Teyit yazısı'nın da ibrazı gerekir.) ihale başlama saatine kadar komisyon başkanlığına teslim edilmesi zorunludur.        

3. İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Anıt Emlak Müdürlüğünde görülebilir. İhaleye katılacak olup ihaleyi alan müşteri, taşınmazın satış, kiralama ve irtifak hakkı ihalesi şartnamesinde yazılan hükümlerine uymakla mükelleftir. Tablo 2'de belirtilen tarımsal amaçlı kiraya verilecek taşınmazlar üzerinde yalnızca ekim yapılabilecek; sabit tesis yapılmayacaktır. Ayrıca Tablo 3- yer verilen irtifak hakkı tesisine konu 1.sırada bulunan taşınmazın irtifak hakkı ihalesinin yapılmasından sonra ön izin döneminde ilgili kamu idarelerinden uygun görüş alınması gerekmektedir.

4. İhaleye katılıcakların Covid-19 tedbirleri kapsamında HES kodu almaları gerekmektedir.

Ankara Milli Emlak tan 19.2 milyon TL ye satılık 36 gayrimenkul!

5- İhaleye iştirak edecek isteklilerin ihale salonu ile İdare binasının içinde ve çevresinde Covid-19 tedbirleri gereğince maske kullanmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

6. 4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (K.D.V, Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır.  Satışı yapılan taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisinden muaftır.

7. Satış ihale bedeli defaten ödenebileceği gibi, ihale bedelinin 5.000,00 TL'yi aşması halinde talep üzerine, bedelin 1/4 'ü peşin, kalan kısmı kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda eşit taksitlerle ödenmek üzere  taksitlendirme yapılabilecektir.İrtifak Hakkı veilen taşınmazlarda ihale bedeli peşin ödenecektir. Kiralanacak taşınmazlarda ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi 1/4 peşin geri kalan kısın üçer aylık dönemler halinde üç taksitte tahsil edilecektir.Ayrıca irtifak ve kira ihalelerinde ihale bedeli üzerinden Kat'i Teminat, Damga Vergisi ve Karar Pulu bedeli alınacaktır.

8. Taşınmazların işgal durumları Satış Şartnamesinde açıklanmış olup, işgalli taşınmazlar için Hazineden herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunulmayacaktır.Taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususların istekli tarafından ilgili belediyesinden araştırdığı ve bilindiği kabul edilecek olup taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususlara ilişkin Hazine, hiç bir sorumluluk yüklenmez.

9. Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.                                                        

10-Komisyonlar ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


Geri Dön