04 / 05 / 2024

Ankara müteahhitler yasa istiyor!

Ankara müteahhitler yasa istiyor!

ANKARA İnşaat Müteahhitleri Derneği siyasi partilere seslendi: Partilerin seçim vaatlerine, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası' da eklenmeli. 7 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi partiler de tek tek seçim bildirgelerini açıklıyor.



ANKARA İnşaat Müteahhitleri Derneği siyasi partilere seslendi: Partilerin seçim vaatlerine, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası' da eklenmeli. 7 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi partiler de tek tek seçiııı bildirgelerini açıklıyor. STK'lar, emekliler, işçiler hepsinin de amacı siyasi partilerin seçiııı vaatlerine kendilerini de dahil edebilmek. Bunlardan biri de  Ankara  İnşaat Müteahhitleri Derneği. 

Siyasi partilere seslenen dernek de 'Müteahhitlik Hizıııet Yasası' istiyor... 

Türkiye'de Müteahhitlik enflasyonu olduğunun altını çizen Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı, "27 AB ülkesinde toplanı 80 bin Müteahhit varken, Türkiye'de 300 bini aşkın müteahhittin obuası ve her geçen gün bu sayının artması, Türkiye'de Müteahhit enflasyonu olduğunu göstermektedir. Siyasi partiler, bu sorunu fark etmeli ve işini iyi yapan ile yapmayanı bir birinden ayıracak bir hazırlığı, şimdiden yapmalıdır." diye konuştu. 

Müteahhit enflasyonun temel nedenini, Müteahhitliğin kurumsal bil- yapıda denetim altına ahınııaıııası ve yeterli sermaye gücünü salıip olan veya olmayan girişimcilerin, istediği gibi müteahhitlik yapması." olarak açıklayan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: ANİMDER olarak, ülkemizde faaliyet gösteren yaklaşık 300 bini aşkın Müteahhitten en az 100 binini, teknik ve finansal kapasite açısından, yeterli olmadığına inanıyoruz. Nitelikli olmayan firmaların sektörde iş yapması, can ve ıııal güvenliğini de tehdit etmektedir. Sektörde 'çürük elma' olarak gördüğümüz bu firmalar, nitelikli insan kaynağı istihdam etmeyerek, piyasanın veriıııliliğine de ciddi zarar vermektedir. 

Sektörde denetimsizlikten kaynaklı sıkıntılar olduğunu kaydeden Yazıcı, Bugün bir tek daireyi 2, 3 kişiye ayııı anda satan sözde müteahhitlerin hala iş yapabildiğine dikkat çekti. 

Denetimsiz ve düzensiz projeler yüzünden, çok sayıda can ve mal kayıplarının yaşandığını dile getiren ANİMDER Başkanı Yazıcı, "İşini hakkıyla yapan Müteahhit ile aşnı kar hırsıyla halkımızı mağdur eden müteahhitlerin. kanun çerçevesinde birbirinden ayrılması gerekmektedir." dedi. İnşaat sektöründe ve müteahhitlikte gözlerden kaçan çok önemli sorunlar olduğunu belirten Yazıcı, "Sektördeki yapısal sorunun aşılması içiıı, TBMM'deıı yasa çıkması gerekmektedir. Bunu yapacak olanda, siyasi partilerdir. Siyasi Partiler, teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan firmaların temizleneceği ve İnşaat ve Müteahhitlik sektörüne, yeııi standartlar getirileceği sözünü, kamuoyuna vermelidirler." şeklinde konuştu.


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön