30 / 04 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu'nda geri sayım başladı!

Ankara-Niğde Otoyolu'nda geri sayım başladı!

Ülkemizin her köşesinde çok önemli projelerin devam ettiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nda geri sayımın başladığını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Giresun’a bir müjde verdi ve yeni bir Balıkçı Barınağı yatırımının şehre kazandırılacağını söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre; yatırımın Giresun'un hak ettiği çok değerli bir proje olduğundan bahseden Karaismailoğlu, temelinin en kısa sürede atılacağını sözlerine ekledi. spiye Balıkçı Barınağı'nın inşasına da kısa süre önce başlanacağından bahsederek, Eğribel Tüneli ile de Bölgede Kışın Yaşanan Bütün Olumsuzlukları Ortadan Kaldıracağını sözlerine ekledi. 

Devletin afet bölgesinde normal hayata dönülmesi için büyük çaba içerisinde olduklarını, vatandaşların da kendi çabalarıyla bu gayrete destek olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Giresun'da yardımlaşmanın tam bir örneğini gördük. Devletin bütün kurumları, bütün bakanlıklarımız, belediyeler, teşkilatlarımız hepsi seferber oldular. Canla başla çalıştılar, kısa sürede afetin izlerini ortadan kaldırmada belli bir seviyeye geldik, inşallah kısa sürede de ortadan kaldıracağız."

Bakan Karaismailoğlu, zarar gören yollar ve köprülerin yenilenmesi için yoğun çalışmaların sürmesini, köprülerin yapılmaya başlandığını ve kalıcı imalat çalışmalarının yapılmakta olduğunu açıkladı. Köprülerin en kısa süre içerisinde yenilenerek vatandaşın hizmetine sunulacağını duyurdu. Karaismailoğlu, dere yataklarındaki büyük hasar görmüş yollarla ilgili de, projelerin hazırlandığını, afetlerden etkilenmeyecek yapıların projelendirildiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, Espiye'ye bağlı Soğukpınar beldesinin güneyinde bulunan köylerde hasar gören yollarda incelemelerin süreceğini açıklayan Karaismailoğlu, ekiplerin arazide büyük bir özveriyle afetin izlerini ortadan kaldırmak için çalıştığından bahsetti.

EĞRİBEL TÜNELİ, BÖLGEDE KIŞIN YAŞANAN BÜTÜN OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRACAK

Karaismailoğlu, bölgeyi ilgilendiren çok önemli projelerden biri arasında yer alan Eğribel Tüneli'nde dün incelemelerde bulunduklarını ve tünelin Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yol aksı üzerinde 5 bin 900 metrelik uzunluğa sahip olduğundan bahsederek, şunları söyledi: “Eğribel bölgesindeki kışın yaşanan bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracak çok önemli bir yatırım. Ülkemizdeki en uzun tünellerden bir tanesi. İnşallah önümüzdeki yıl hizmete açacağımız çok önemli görev ifa edecek Eğribel Tüneli'nde de çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Betonarme kısımlarına, ince işlerine başlandı. Elektromekanik sistemleri de yapıldığı zaman önümüzdeki yıl bu vakitlerde tüneli de hizmete açmanın çabası içerisindeyiz.”

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU’NDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Bakan Karaismailoğlu, ülkemizin her köşesinde çok önemli projelerin sürdüğünü ve yatırımların vatandaşın konforunu, yaşam kalitesini artırmak için hayata geçirildiğinden bahsetti.

Karaismailoğlu, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projelerinden birinin de Ankara-Niğde Otoyolu olduğundan bahsederek, cuma günü saat 15.00 civarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bu otoyolun hizmete alınmasının planlandığını belirtti. Otoyolun toplam uzunluğunun 330 kilometre olduğundan bahseden Karaismailoğlu, "275 kilometresi ana gövde, geri kalan kısımlar da bağlantı yollarıyla birlikte 330 kilometrelik yolu cuma günü inşallah vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi, bütün akıllı sistemlerle donatılmış, kameraları, sensörleri olay algılama, değişken mesaj sistemleri, değişken trafik işaretlerinin bulunduğu akıllı ulaşım sistemlerinin en iyi örneklerinin sunulduğu hem ulaşım konforu hem de standartları çok yüksek bir yol. Vatandaşımızın kullanacağı, Konya'ya, Kırşehir'e, Aksaray'a Niğde'ye ve Kırıkkale'ye hizmet edecek çok önemli bir yok aksı. Bu yol aksını tamamladığımızda Niğde'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bir otoyol aksıyla buluşmuş olacağız" açıklamasında bulundu.

Karaismailoğlu, Türkiye'nin her köşesinde, karada, havada, denizde çok değerli yatırımların sürdüğünü söyleyerek, "Hepsini bir bir hizmete açıyoruz, inanın o kadar çok ki bazılarına yetişemiyoruz, 'siz açın vatandaşlarımız kullansın' diyoruz. Bunun yanında yeni ihtiyaçlar doğuyor, yeni projeleri hayata sunuyoruz" diye konuştu. 

Bir müddet daha Giresun'da bulunacaklarını belirten Karaismailoğlu, afetin izlerini bertaraf etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini aktardı.


Geri Dön