29 / 04 / 2024

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde sit iptali!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde sit iptali!

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Saraçoğlu Mahallesi’nin Koruma Kurulu tarafından 1’inci derece koruma statüsünden çıkarılarak 2’nci derece statüde sayılmasına neden olan kararı iptal etti. İşte ayrıntılar...



Ankara 12. İdare Mahkemesi, Saraçoğlu Mahallesi’nin Koruma Kurulu tarafından 1’inci derece koruma statüsünden çıkarılarak 2’nci derece statüde sayılmasına neden olan kararı iptal etti.


Kararı bayram hediyesi olarak niteleyen Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Sit derecesinin 1’inci dereceden 2’nci dereceye düşürülmesine neden olan kararın iptaliyle davayı Saraçoğlu Mahallesi sakinleri kazandı” dedi. Mahallenin korunmaktan hala çok uzak olduğunu belirten Candan, “Saraçoğlu’nun sit derecesini 2’nci dereceye düşüren de Koruma Kurulu’dur. Mahallenin Koruma Kurulu’nun korumasında olduğunu düşünemeyiz. Bölgenin TÜRGEV’e tahsis edileceğine dair tartışmalar sürüyor” dedi.


SUÇ DUYURUSUNA DEVAM EDECEĞİZ


İki kez riskli alan ilan edilen Saraçoğlu’nda ilk kararın iptal edilip, ikincisinin de yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatan avukat Asım Özcan, “Binaların kırılıp, dökülüp, tahrip edilmesi ve korunaksız bırakılması konusunda bir çok üst düzey bürokrat hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyuruları yaptık, yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Deniz Kimyon ise, “Saraçoğlu Mahallesi’nde zincirleme hatalar ve hukuksuzluklar yapılıyor. Koruma statüsünün 1’inci derece olduğu ve değişemeyeceği ortada” diye konuştu.



Hürriyet Ankara





Geri Dön