KİPTAŞ

Ankara Sigorta'dan ayda 2.5 TL'ye konut sigortası!

Ankara Sigorta, araçlarını sigortalayan veya kasko yaptıran kişilere konut sigortasını ayda ortalama 2,5 liradan yapıyor

Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, yeni çıkardıkları "Kon-tra" ve "Kas-kon" ürünleriyle araçlarını sigortalayan veya kasko yaptıran kişilere konut sigortasını deprem teminatı hariç ayda ortalama 2,5 liradan, deprem teminatı dahil ortalama 3 liradan sigortalattıklarını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çağıran, yeni ürünleri "Kon-tra" ve "Kas-Kon" ürünleri hakkında bilgi verdi.

"Türk vatandaşları konut sigortası yaptırmaktan imtina ediyorlar. Çünkü onu çok bilmiyorlar, çok tanımıyorlar. Kasko kadar pahalı olduğunu düşünüyorlar" diyen Çağıran, yaklaşık yüzde 90 ile sigortalanma oranları en yüksek olan branşın trafik sigortaları olduğunu, konut alanındaki düşük sigortalanma oranını artırmak amacıyla trafik sigortası ve kaskoya konut sigortalarını entegre ettiklerini anlattı.

Çağıran, ayda 2,5 liraya konut sigortası sunduklarının altını çizerek, şöyle devam etti: "Konuttaki sigortalanma oranını bu ürünlerimiz sayesinde en az yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. ´Kas-kon´ bir kasko poliçesi içerisinde ayrıca 10 bin liralık konut eşya teminatının, Kon-Tra ise trafik sigorta poliçesi içerisinde yine 10 bin lira değerinde konut eşya teminatının dahil edildiği poliçelerdir. Bu ürünlerle bireyler sadece araçlarını sigortalatmakla kalmayıp ayrıca evlerindeki eşyayı, hırsızlık, dahili su, yangın ve deprem (seçmeli teminat) risklerine karşı güvence altına alabilmekteler. Deprem teminatının hariç olması durumunda ayda ortalama 2,5 lira karşılığında bunu yapabilmekteler. Deprem dahil olması durumunda ise rakam yaklaşık 3 liraya çıkmakta. Üründeki bir başka önemli özellik ise ´ilk ateş´ esasına göre bu 10 bin liralık limitin verilmesi.İlk ateş nedir? Örneğin evinizde 20 bin liralık eşya var ama siz sigort yaptırırken 10 bin lira bedel üzerinden sigorta yaptırdınız. Evinizde hasar oldu 10 bin lira zarar var. Siz bu noktada zararın tamamının ödeneceğini çünkü 10 bin lira bedelle sigorta yaptırdığınızı düşünürsünüz. Oysa 20 bin lira eşya varken 10 bin lira gösterdiğiniz için hasar da aynı oranda eksik ödenir. Bu eksik sigortadır. Ama ilk ateş esasına göre poliçeyi 10 bin lira bedelle yaptırırsanız, evinizdeki eşya bedeli ne olursa olsun 10 bin liraya kadar hasarlarınız eksik sigorta uygulanmadan ödenir."

-"800 ACENTEMİZİ 1.000´E ÇIKARMAK İSTİYORUZ"-
Ankara Sigorta´nın tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Çağıran, 1936 yılında kurulan şirketin  200 milyon lira civarında prim üretimi olduğunu, emeklilik sigortası ve hayat sigortası dışında tüm alanlarda hizmet verdiklerini belirtti.

Yurt çapında nüfusu 50 bin ve üzeri olan ilçelerde toplamda 800 acentelerinin bulunduğunun altını çizen Çağıran, yıl sonunda bu sayıyı 1.000 acenteye çıkarmak istediklerini bildirdi.

Çağıran, 9 bölge müdürlüklerine bağlı olan iş ağında yaklaşık 230 kişi  istihdam ettiklerini dile getirerek, şirket aktif büyüklüklerinin 190-200 milyon lira, ödenmiş sermayelerinin 170 milyon lira olduğunu ifade etti.

-"2010 YILINDA MİNİMUM YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ"-
Şaban Çağıran, 2010 yılı hedeflerini ise şöyle anlattı: "2010 yılında minimum yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz. İlk 6 aylık dönemde bunu başardık, ikinci 6 aylık dönemde de yüzde 20 üretim artışıyla toplamda 240 milyon lira prim üretimi hedefliyoruz. Sigortacılık sektörüne baktığımızda kriz döneminde yüzde 4 civarında bir üretim artışı oldu ama Ankara Sigorta yüzde 6,5´luk bir büyüme gerçekleştirdi. Enflasyonu baz alırsanız sektör reel anlamda küçüldü. Bu bakış açısıyla düşünürseniz Ankara Sigorta sektörden biraz daha az küçüldü diyebiliriz. Aslında bu Türkiye´de beklentilerin altında bir küçülme oldu. Biz daha fazla bir küçülme bekliyorduk. 2010 yılında hızlı bir toparlanma oldu. Biz yüzde 22 büyüdük. Gelecek dönemlerden farklılaşmış ürünlerimiz sayesinde umutluyuz."
AA