29 / 04 / 2024

Ankara Siteler esnafı için showroom yapılıyor!

Ankara Siteler esnafı için showroom yapılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Samsun yolu üzerindeki konut alanı önünde Siteler esnafı için yapılacak show-room inşaatının temeli törenle atıldı....




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak’ta yapılacak show-room ile Siteler esnafının ayağa kalkacağını, Mamak’ta yatırımların aralıksız süreceğini bildirdi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Samsun yolu üzerindeki konut alanı önünde Siteler esnafı için yapılacak show-room inşaatının temeli törenle atıldı. Törene  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam ettirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Gökçek öncelikle Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 7 milyon metrekareyi kapsayan alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekti.


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne “bismillah” diyerek başladıklarını ve gerçekleştirmek için de olanca hızlarıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Burada toplam 13 bin 800 gecekondu vardı, bu 14 mahalleden oluşan 13 bin 800 gecekondu sakini ile oturduk ve anlaşmalarımızı yaptık” dedi.


3 bin civarında gecekondunun yıkımını tamamlayıp 1. Etabı gerçekleştirdikten sonra ilk olarak 376 konutun tapularını dağıttıklarını kaydeden Başkan Gökçek, 5 Mart tarihinde 768 tane daha tapuyu dağıtacaklarının da müjdesini verdi.


“ÇELİK KAFES”İN YERİNE 5 BİN KONUT VE SHOW-ROOM


Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlamış olduğu konut sayısının 5 bin 150 olduğunu, bu oranda konutu daha vatandaşa teslim edeceklerini belirten Gökçek konutlar için nasıl kaynak oluşturduklarını ise şöyle anlattı:


“Söğütözü’nde bilirsiniz Çelik Kafes vardı, orayı ihale ettik, oranın karşılığında 5 bin tane konutun yapılması karşılığında, bir de Siteler esnafına yapılacak Show-Room’un olacağı yerin yapılması oldu. Yani Çelik kafesi verdik, Mamak’ı ihya etmeye çalıştık”


MAMAK’A HASTANE GELİYOR


Başkan Gökçek modern kentleşme ile gecekonduların farkının Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje alanında rahatlıkla görülebileceğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“İnşallah proje alanının hemen civarında parklarımız olacak, yakında caddenin ön kısmında son derece mükemmel iş merkezleri olacak, Mamak artık Ankara’nın en önemli bölgelerinden biri haline geliyor. Özellikle Mesut Akgül kardeşim ile birlikte gerçekten çok güzel hizmetler geliyor. Bizi bir 5 sene daha seçerseniz gelmeye de devam edecek. Bu alan içerisinde Mart ayı başında şantiyesi bitti; 200 yataklı hastane inşaatı da başlıyor. Yani Mamak kendi başına bir kent olmaya başladı inşallah bir 10 sene sona buradaki gecekondulardan hiç biri kalmayacak, hepsi modern bir şehir haline gelecek.”


“SİTELER ESNAFI İLE ANLAŞTIK”


Özellikle Ankara’da mobilya deyince Siteler’in akla geldiğini belirten Başkan Gökçek, “Siteler’i temelli ayağa kaldırmamız lazım, mobilya sektöründe Ankara’yı tartışmasız 1 numara yapmamız lazım, özellikle Sitelerdeki küçük esnaf kardeşlerimiz ‘biz malımızı yapıyoruz tam değerlendiremiyoruz’ dediler. Dedim ki ‘Gelin size bir show-room yapalım, bu yapmış olduğumuz show-room’da hepiniz birer reyon alın ve o reyonları dükkan gibi kullanın, tamamı genel bir mağaza gibi olsun o mağaza içinde mallarınızı satın” diye konuştu.


Bu öneriye olumlu yaklaşan Mobilyacılar ve Lakeceler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ile oturup konuştuklarını ve onların da bu teklifi kabul etmeleri üzerine 32 bin 47 metrekarelik show- room inşaatının temelini atmak üzere bulunduklarını kaydeden Başkan Gökçek şöyle devam etti:


“Bu temeli attıktan sonra içerisinde 41 tane hak sahiplerine dükkan vereceğiz, ayrıca 2 bin 645 metre karelik bir süper market olacak. 151 araç kapasiteli kapalı otopark, 176 araç kapasiteli de açık otopark olmak üzere toplam 327 araçlık da otopark olacak ve doğrudan doğruya satış yapılabilecek net alan da 11 bin 753 metre kare olacak. Bunları da doğrudan doğruya Siteler esnafına dağıtacağız ve inşallah bu show-room sayesinde siteler esnafı için ciddi bir adım atılmış olacak. Burayı tutturduk muydu Allah izin verirse yeni mağaza yerlerimiz var onları da yaparız Siteler esnafına veririz, kirasını falan kesinlikle pahalı da düşünmüyoruz. Önemli olan burada Siteler esnafının ayağa kalkması, siteler ayağa kalkarsa Ankara ayağa kalkmış olacak. Müteahhit arkadaşla biraz önce konuştuk, 8 ayda bitirmesini istedim, 1 senenin içerisinde Allah nasipse Siteler esnafını buraya yerleştireceğiz. Siteler esnafına hayırlı uğurlu olsun, Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun, Mamak’ın maküs talihini yıkmada en önemli yatırım olarak bu yatırımın olacağına inanıyoruz.”


SİTELER ESNAFINDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR


Törende konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ise Siteler esnafına bir merkez kazandırılmış olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum, çünkü mobilya demek Siteler demek, Siteler demek Ankara demek, Ankara’ya böyle bir show-room kazandırmanın çok önemlidir” dedi.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Siteler Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı da yatırımın Mamak’a hayırlı olması dileğinde bulundular. Başkan Taklacı, “Siteler’in buna ihtiyacı var, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve esnaflar adına teşekkür ederim, inşallah Siteler esnafı için umut olur” dedi.



Malatya Gerçek


Geri Dön