18 / 07 / 2024

Ankara Un Sanayi'nin Çankaya'daki arsasını 115 milyon dolara ANGİM Yapı Kooperatifi aldı!

Ankara Un Sanayi'nin Çankaya'daki arsasını 115 milyon dolara ANGİM Yapı Kooperatifi aldı!

İlhan Cavcav’ın kurduğu Ankara Un Sanayi’nin Cavcav Arsa şeklinde bilinen arsasını ANGİM Yapı Kooperatifi'nin 115 milyon dolara aldığı belirtildi.  




 

Gayrimenkul sektöründe son dönemlerde başkent Ankara’daki büyük satın almalar dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay başkent Ankara’da yapılan özelleştirme ihalesinde 32 bin 494 bin metrekarelik taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar için en yüksek teklifi 7.5 milyar Türk Lirası ile Gamador İnşaat Taahhüt Hayvancılık İthalat İhracat İmalat Üretim Anonim Şirketi vermişti. 

Patronlar Dünyası'ndan Necla Dalan imzalı habere göre geçen hafta başkentte büyük satış daha oldu. Kulislerde söz konusu bu satışın taraflarının Gençlerbirliği Kulübü’nün efsane Başkanı rahmetli İlhan Cavcav’ın kurucusu olmuş olduğu  Ankara  Un Sanayi ile Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin öncülüğündeki bir yatırımcı grubu olduğu konuşuldu. Satış bedelide 120 milyon dolar şeklinde ifade edildi. 

Fakat işin doğrusu öyle değilmiş. Satış 115 milyon dolara gerçekleşti ve alıcı da ANGİM Yapı Kooperatifi oldu. 

Ankara Un Sanayi nin Çankaya daki arsasını 115 milyon dolara ANGİM Yapı Kooperatifi aldı!

KULİSLERDE GİMATLAR KARIŞTI

Yani söz konusu satışın Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile hiçbir ilgisi yok. Fakat ANGİM’in Başkanı Abdulkadir Aydoğan Gimat Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği’nin de Başkanı olunca haliyle kulislerde Gimatlar da karışmış oldu

ANGİM Yapı Kooperatifi söz konusu bu arsada üstü ofis, altı cadde mağazalarından oluşan bir proje yapmayı planlıyor.


KİRMAN: GİMAT ADI GÜLLÜOĞLU, ASPAVA GİBİ OLDU 

Sabah saatlerinde kulislerde söz konusu arsanın Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na satıldığının konuşulduğuna ilişkin bir yazı yazdığını belirten Necla Dalan, Yeni Gimat’ın Başkanı Levent Kirman ile bu karışıklık üzerine telefonda konuştuklarını ve Kirman'ın böyle bir yatırımda taraf olmadıklarını yinelerken Gimat markasının farklı kişi ve kurumlarca kullanılmasının karışıklığa neden olduğunu belirttiğini söyledi. Kirman, “Maalesef Gimat adı Güllüoğlu Baklava, Aspava gibi çok kullanılır bir duruma geldi. Yeni Gimat, Ankamall ile başlayarak gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşen başarılı bir model. 18 senedir başındayım. Küçük sermayenin bir araya gelip başarılı olduğu bir model söz konusu olunca Gimat ismi olan her proje ilgi görüyor ve insanlar biz sanıyor” ifadelerini kullandı.

Konut satışları neden düştü? 

Özak Dragos ön talep topluyor! Yeni proje! 

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!


Geri Dön