18 / 07 / 2024

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarını değerlendirdi. Erdoğdu '' konut satışlarında değişen bir şey yok'' diyerek çarpıcı açılamalarda bulundu. 




Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışlarının Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 olduğu açıklandı. 

Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 13 bin 25 ile İstanbul, 6 bin 866 ile  Ankara  ve 4 bin 361 ile  İzmir  olurken, en az olduğu şehirler sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkari, 44 ile Tunceli ve Bayburt olarak belirtildi.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut satışlarının belli olmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Verilere göre aslında konut satışlarında değişen bir şey olmadığını söyleyen Erdoğdu haziran ayında 79 bin konut satıldığını belirtti. 

Erdoğdu, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada; tatili bol haziran ayında her iş günü 5 bin 200 konut satıldığını söyleyerek, haziran aylarının ortalamasının 5 bin 500 olduğunu açıkladı. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu

Konut satışlarında değişen birşey yok
Haziran ayında 79bin adet  konut satışı gerçekleşti.
Tatili bol haziran ayında, her iş günü 5200 konut satıldı. Haziran ayları ortalaması 5500.

Gayrimenkul sektörü ikinci yarıdan umutlu! Konut sektöründe hareketli günler geri geliyor!

Konut kredilerine 'BES' desteği! Konut almak isteyenlere nefes olacak!

 


Geri Dön