05 / 05 / 2024

Ankara'da 1 milyon 159 bin 317 liraya icradan satılık arsa, bina!

Ankara'da 1 milyon 159 bin 317 liraya icradan satılık arsa, bina!

Ankara Altındağ'da yer alan arsa ve üzerindeki bina 1 milyon 159 bin 317 liralık bedelle icradan satışa sunuluyor...



ANKARA 17. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2012/8070 E.


1 - Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu:

Ankara ili Altındağ ilçesi Feridunçelik mah 20219 ada 2 parsel 1.275,00 m2 yüzölçümüne sahip Arsa vasfındaki taşınmaz Bir borç nedeniyle açık artırma yoluyla satılacaktır. Taşınmaz Altındağ ilçesi Beşikkaya (Feridunçelik) Mahallesi 1898 sokak üzerinde kain 6 kapı nolu Akbulut apartmanı ve eklentileri ile numarasız boş binanın bir bölümünün olduğu tespit edilmiştir. Ayrık nizam binadır. Bodrum zemin 4 normal ve teras katlı olup toplam 10 dairedir. Çatısı ahşap üzeri kiremit örtülüdür. Ön ve arka cepheleri taraklı mozaik, diğer cepheleri sıva üzeri hazır sıvalıdır. Giriş kapısı demir doğramadır. Merpen Basamak ve sahanlıkları mozaik kaplıdır. Bina doğalgaz kat kaloriferlidir. Yapının tamamı parsel içerisinde kalmakta olup, toplam yapı alanı 1.650,00 m2 miktarlıdır. Binada 3 araçlık garaj mevcuttur. Garajın üzeri teras kullanımlıdır. Parsel içerisinde 7 gözlü kömürlük mevcuttur. Taşınmazın bulunduğu bölgede imar yapılaşması mevcuttur. Orhan kemal caddesine yaklaşık 120 m. Mesafede olup, yakın çevresinde kültür merkezi, muhtarlık ve muhtelif sosyal donatılar bulunmaktadır. Taşınmazda elektrik su ve belediye hizmetleri mevcuttur. Taşınmaz ile ilgili geniş bilgi dosyamızda bulunan mevcut bilirkişi raporunda mevcuttur. Taşınmaz Altındağ Belediye İmar sınırları içerisinde kalmaktadır. Satıştan kaynaklanan % 18 KDV alıcıya aittir.


Muhammen Bedeli: 1.159.317,00 TL - Satış Saati: 13:45 - 13:55 Arası

Satış Şartları: 1- Birinci açık artırma 28.08.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında  Ankara  ADLİYESİ 1 NOLU MEZAT SALONU adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 07.09.2012 günü 


ANKARA ADLİYESİ 1 NOLU MEZAT SALONU adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİKm. 126)

(B; 45901-1136) (www.bik.gov.tr) Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de



İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın !


Geri Dön