Kent Haberleri

Ankara’da ekmekten sonra simide de zam geliyor! 15 gün sonra simit 7 TL olmazsa esnaf kalmayacak!

Ankara’da ekmeğe yapılan zam sonrası gözler simide çevrildi. Yaklaşık 15 gün sonra simit 7 TL olmazsa esnaf kalmayacağı konuşuluyor. İşte Ankara’da simit senaryosu… Ankara'da ekmekten sonra simide de zam bekleniyor

Simit yemek de artık lüks oluyor. Ankara'da ekmekten sonra simide de zam bekleniyor. Ankara'da ekmeğin 5 TL olmasının ardından simide de zam talep edildi. Hammadde, enerji maliyetleri ve kira zamlarına dikkat çeken Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 TL zam yazılarını yazdıklarını ve büyük bir ihtimal ile kararın onaylanacağını söyledi.

SİMİDE ZAM SİNYALİ

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, en son ekim ayında yapılan zamla simidin 5 TL olduğunu, ancak hammaddeye yüzde 200’ün üzerinde zam geldiğini hatırlatarak simide yeni bir zam geleceğinin sinyalini verdi.

Yaklaşık 15 gün sonra simit 7 TL olmazsa esnaf kalmayacağı konuşuluyor. İşte Ankara’da simit senaryosu…

SİMİT 7 LİRA OLACAK BEKLENTİSİ

Ekim ayından şu ana kadar hammaddeye gelen zamların yüzde 200’ün üzerinde olduğunu belirten Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmeğin 5 TL’den satışta olduğunu söyledi. Delibaş, “Yoksa ekmek de 8 Türk Lirası. Simit özel bir ürün. Bunun susamı, yağı, işçiliği daha fazla. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim” diye konuştu.

SİMİT 10 LİRA OLMALI!

Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerektiğini savunan Delibaş, “10 TL olmalı ki esnaf para kazanabilsin” dedi. Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 TL zam yazılarını yazdıklarını duyuran Delibaş, “Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25'i gibi simit 7 TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak” açıklamasını yaptı.

“SUSAMA YÜZDE 60 ZAM”

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, birçok kaleme zam geldiğini belirterek susama gelen yüzde 60’lık zammın esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Ankara’da ekmeğe zam geldi! Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

Ankara Hal fiyatları belli oldu! Greyfurt 5 TL, kabak 6 TL, kestane 25 TL! 3 Ocak 2023 fiyat listesi

Ankara Balık Hali yeni ay fiyatları yayımladı! 12 kg hamsi 100 TL! İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi