28 / 04 / 2024

Ankara’da emlak fiyatlarında suni yükseltmeler mi yapılıyor?

Ankara’da emlak fiyatlarında suni yükseltmeler mi yapılıyor?

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar Ankara gayrimenkul sektörünü de kaosa sürükledi. Gayrimenkul PR konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘suni yükseltmeler ve yanlış fiyatlandırma yüzünden tüketicilerin satın alma motivasyonu düştü’ uyarısını yaptı.



Döviz kurlarındaki dalgalanmalar mülk sahiplerinin ve inşaat firmalarının fiyatlarını artırması,  Ankara  gayrimenkul sektörünü de kaosa sürükledi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkullerin fiyatı, döviz kuruyla aynı ölçüde artmaz ya da azalmaz diyen Gayrimenkul PR, ‘suni yükseltmeler ve yanlış fiyatlandırma yüzünden tüketicilerin satın alma motivasyonu düştü’ uyarısını yaptı.

Başkent gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat istikrarsızlığı hız kesmeden sürüyor.  İnşaat firmaları, üretim maliyetlerinde yaşanan artışı gerekçe gösteriyor ve döviz kurunun artış oranının fiyatlarını yükseliyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2. el emlak piyasasında mülk sahiplerinin de fiyatlarını döviz kuruna göre belirleyerek suni fiyat yükseltmeler yapması gerçek alıcıların satın alma motivasyonunu olumsuz şekilde etkiliyor.

Ankara’da emlak fiyatlarında suni yükseltmeler mi yapılıyor?


Gayrimenkul PR; ‘gayrimenkullerin fiyatları doğru olmalı’

 
Gayrimenkullerin satışlarında doğru fiyatlandırma ve ileri düzeyde pazarlamanın en önemli etkenler olduğunu dile getiren başkentte gayrimenkul ekonomisi faaliyet gösteren Gayrimenkul PR şirketi, konuyla ilgili olarak bazı uyarılar yaptı. İşte o uyarılar:
 
"Ekonomide bir ürünün fiyatını arz-talep dengesi ortaya koyar. Gayrimenkulün fiyatını da finansal ödeme kolaylıkları ve tüketicilerin talepleri belirler. Ankara’da inşaat firmaları ve mülk sahipleri döviz kurunun artış oranında üzerinde suni olarak fiyat yükselttikleri görülmekte. Gayrimenkul fiyatlarında zaten şişkinlik olduğunu günümüzde fiyat artışları konut balonunun daha erken patlamasına neden olabilir. Bu tür suni fiyat artışları devam ederse, tüketiciler, ihtiyacı olan gayrimenkulü almak için doğru zamanı ve doğru fiyatı bekleyeceklerdir. Eğer ki; bir gayrimenkulün fiyatı doğruysa ve ileri düzeyde pazarlandıysa, satıcılara haklı ve karlı kazançlar sağlayabilir. Gayrimenkulü satışa çıkarmadan önce doğru fiyatlandırma için uzmanlardan destek almalarında uzun vadede sonsuz faydalar olacaktır"

5 büyük kentte konut fiyatları bir yılda ne kadar arttı?


Geri Dön