02 / 05 / 2024

Ordu'da emlak fiyatlarının artması imar planından kaynaklanıyor!

Ordu'da emlak fiyatlarının artması imar planından kaynaklanıyor!

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.



Ordu-Giresun Havalimanı'nm açılmasının ardından Ordu'da emlak fiyatlarında artış yaşandı. 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı Ordu ekonomisini canlandırdı. Havai imanın açılması ile birlikte yatırımcıların gözde mekanlarından biri haline gelen Ordu'da emlak fiyatları iki katına çıktı. 


"Gayrimenkulde fiyat artışı var" 

Emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni bir imar planı ile düşebileceğini ifade eden Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "OrduGiresun Havalimanının hizmete girmesiyle gayrimenkul sektöründe fiyat artışı yaşandı. Ordu'da geçtiğimiz dönemlerde milletvekili sayımız 7 idi ancak emlak fiyatları normal seyrediyordu. Ancak günümüzde yapılan yatırımlar, havalimanı, çevre yolu, Fatsa-Ordu karayolunun açılması gibi hususlar emlak fiyatlannı her geçen gün arttırdı. Buna bağlı olarak inşaat sektörü gelişti ancak yeni imar planının olmayışı ve yaşanan arsa sıkıntısı emlak fiyatlarını 2-3'e katladı. Yeni imar planı yapılması durumunda arsa sıkıntısı yaşanmayacaktır ve emlak fiyatları buna bağlı olarak azalacaktır" dedi.


Ordu Yorum


Geri Dön