29 / 04 / 2024

Ankara'da imar barışı için danışma merkezleri kuruldu!

Ankara'da imar barışı için danışma merkezleri kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerinde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet vermeye başladı.



Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerinde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet vemek için çalışmalara başladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünün talebi üzerine yer tahsisi ile eleman desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 6 noktada “İmar Barışı Danışma Merkezleri” kuruldu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bu merkezler, imar barışı hakkında vatandaşlardan gelen tüm sorulara ayrıntılı olarak yanıt vererek, danışma hizmeti sağlayacak. Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler dışında  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gölbaşı Belediyesi ile Kazan Belediyesi de vatandaşların bilgiye kolay erişimini sağlamak amacıyla danışma birimleri kurarak, hizmet vermeye başladı. Başkent’in dört bir tarafında bulunan Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerine açılan danışma merkezleri sayesinde vatandaşlar, bulundukları ilçe ve veya mahallede imar barışı konusunda yapacakları başvurular konusunda bilgilendirilecek. 8 Haziran’da başlayan bu uygulama için 31 Ekim tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek olan vatandaşlar, toplamda 9 danışma noktasından da bilgi alabilecek.
 


Geri Dön