26 / 06 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm fiyaskosu! 5 yılda 4 bin konuttan sadece 166'sı teslim edildi!

Ankara'da kentsel dönüşüm fiyaskosu! 5 yılda 4 bin konuttan sadece 166'sı teslim edildi!

Başkent Ankara Mamak'ta sözde temeli atılan toplamda 4 bin konuttan yapım çalışmaları tamamlanan sadece 166 adet konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapılabildi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin Planlı Kent Örnekleri oturumunda konuştu. 5 sene önce Ankaralılara çeşitli vaatler veren CHP'li  Ankara  Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sözde temeli atılan toplamda 4 bin konuttan yapım çalışmaları tamamlanan sadece 166 adet konutun tapu dağıtımını ve anahtar teslimini gerçekleştirebildi.

6 ŞUBAT'TAN TEK BİR DERS ÇIKARILMADI

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden başkent Ankara'da hiçbir ders çıkarılmadı. Başkent Ankara'nın pek çok noktasında kentsel dönüşüm planları yapılmadı. CHP'li Mansur Yavaş döneminde geçilen 5 sene içinde bir tane kentsel dönüşüm planı da bulunmuyor. Ankara'da eskiyen dokuları ve kentin eskiyen yapılarının yenilenmesi için çalışma bile başlatılmadı.

Ankara da kentsel dönüşüm fiyaskosu! 5 yılda 4 bin konuttan sadece 166 sı teslim edildi!

MANSUR YAVAŞ KEÇİÖREN'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEDİ İDDİASI


 
Keçiören'de AK Partili Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde, 2019 yılında Keçiören için kentsel dönüşüm planını yapıldı fakat Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bunu engelledi. Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen, Keçiören Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kararını veto etti. Konu ile ilgil olarak verilen detaylara göre Mansur Yavaş daha önce yaptığı bir konuşmasında da, "Göreceksiniz bu planlar iptal olacak" diyerek dava açtırmıştı. Böylelikle Ankara Keçiören'in kentsel dönüşüm planlarını iptal ettirilmiş oldu.


5 YILLIK BÜYÜKŞEHİR İKTİDARINDA MAMAK BİTİRİLEMEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bundan tam 5 sene önce Mamak'taki kentsel dönüşümleri bitirme sözü vermiş ve en son 18 Kasım 2021 tarihinde 'Mamak Kentsel Dönüşümü 2 sene içerisinde tamamlayacağız' demişti fakat Mamak'ta çok az bir kısım zar zor bitirilebildi. Ankara Mamak için sözde temeli atılan 4 bin konuttan yapım çalışmaları tamamlanan sadece 166 adet konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslimleri gerçekleştirildi.

2006'da sözleşmesi imzalanan fakat yapımına başlanmayan Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Söz konusu proje kapsamında toplam 3 bin 503 konut bulunuyor ve şu an inşaat aşaması devam ediyor. 

 

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için start verildi! Ihlamur Konakları ön talep topluyor!

Aile Destek Programı ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! Kurban bayramı öncesi 4 milyar TL ödenecek! 

İnşaat maliyetlerini belediyeler de katlıyor!


Geri Dön