29 / 06 / 2024

İnşaat maliyetlerini belediyeler de katlıyor!

İnşaat maliyetlerini belediyeler de katlıyor!

İnşaat maliyetlerinin yüksek olması da konut fiyatlarını da artırıyor. X sosyal medya kullanıcısı Burak Ada, belediyelerin ev yapmak isteyenlere ortakmış gibi davrandığını ileri sürerek, maliyetlerin yüksekliğinde belediyelere verilen, izin onay bağış için ödenen paralara dikkat çekti.



Ev sahibi olmak isteyenler fiyatlardaki artış ve kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Demir, çimento ve işçilik ücretlerindeki artış inşaat sektöründe fiyatların yükselmesine neden oluyor. X sosyal medya kullanıcısı Burak Ada, konut fiyatlarının artmasında sadece inşaat maliyetlerinin etkili olmadığını söyledi.

Burak Ada, https://x.com/gzdnasagiksmps X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda inşaat maliyetlerinin artmasında, belediyelere verilen inşaat izni, onay ve bağış paralarının da büyük etkisi olduğunu kaydetti.

 Burak Ada, yaptığı paylaşımda “Kendinize bir ev yapmaya kalkışın. Yapacağınız binaya göre sanki size ortaklarmış gibi ilgili belediyeye daha toprağa tek kepçe vurmadan 750 bin-2 milyon ₺ izin, onay, bağış adı altında tonla para ödersiniz. Kentsel dönüşüm için bir müteahhitle görüştük. Bu kadar fark alman normal mi dediğimde abi belediye tarafını siz halledin ben daire başı 500 bin ₺ almayayım dedi!!! Konut enflasyonu henüz yerel yönetimde tonla rüşvet ile başlıyor!!! Heeee, baz etkisi..” diyerek inşaat sektöründe yaşanan bu duruma dikkat çekti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR!

BELEDİYELER PİŞMİŞ AŞA SU KATIYOR

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 10.9'luk artış!

0.69 faizli konut kredisi hesaplama Haziran 2024! 400 bin, 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?


Geri Dön