01 / 05 / 2024

Ankara'da paratonersiz üst geçitler için çalışma başlatılıyor!

Ankara'da paratonersiz üst geçitler için çalışma başlatılıyor!

Eskişehir, İstanbul ve Konya yolu gibi ana arterlerde yerden metrelerce yüksekteki bazı üst geçitlerde paratoner bulunmadığı ortaya çıktı. Belediye yetkilileri, paratonersiz üst geçitler için "Hemen çalışma başlatıyoruz" dedi.



Paratonersiz üst geçitler Kentin üç önemli ana arteri olan Eskişehir, İstanbul ve Konya Yolu'ndaki bazı yaya üst geçitlerinde, yıldırımları etkisiz hale getiren paratonerlerin bulunmaması dikkat çekti. Vatandaşlar, "İskeleti metal olan bu üst geçitler şimşekli havalarda tehlike yaratır" dedi.

Başkent trafiğinin can damarlarından Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve İstanbul Yolu'ndaki yaya üst geçitlerinden bazılarına konulmayan paratonerler dikkat çekti.
Yıldırım çarpmasına önlem olarak binaların ve yüksek yapıların üst kısımlarına yerleştirilen ve topraklama yöntemiyle yıldırımı etkisiz hale getiren paratonerlerin, yerden metrelerce yüksekteki yaya üst geçitlerinden bazılarına yerleştirilmemesi vatandaşın da tepkisini çekti.

ÇOĞUNDA YOK

Eskişehir Yolu'nda, eski Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyete Pazan önündeki ve Gordion AVM yakınlarındaki üst geçitlerde paratoner bulunurken, Cepa ve Kentpark AVM ile ODTÜ arasında öğrenci geçişinin yoğun olduğu yaya üst geçidi ile Şap Enstitüsü ve Ümitköy Kavşağı yakınındaki üst geçitte paratoner bulunmuyor. Eskişehir Yolu'daki üst geçitlere göre nispeten daha alçak olan Konya Yolu ve İstanbul Yolu'ndaki geçitlerin çoğunda da paratoner yer almıyor.

TEHLİKE YARATIR

Vatandaşlar, her gün yüzlerce insanın kullandığı üst geçitlerde paratoner olmamasına daha önce dikkat etmediklerini belirterek, "Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve İstanbul Yolu'nda üst geçit olmadan karşıya geçmek imkansız. Otobüsten dolmuştan inerek kaşıya geçip aktarma yapan binlerce insan var. aratoner olmaması, özellikle yağışlı ve şimşekli havalarda, iskeleti metal olan bu üst geçitlerden çok büyük tehlike yaratabilir" diye konuştu.
Büyükşehir  Belediyesi yetkilileri söz konusu üst geçitlerde paratoner olması gerektiğini belirterek, "Hemen bu konu ile İlgili çalışma başlatacağız" dedi.

Hürriyet  Ankara 

Geri Dön