05 / 05 / 2024

Ankara'da şiddetli yağış!

Ankara'da şiddetli yağış!

Ankara'da saat 22:30 sularında gök gürültüsünün ardından başlayan şiddetli yağmur, kısa bir süre dolu şeklinde yağdı. Yoğun yağış sonrası, alt geçitlerde su birikintileri oluştu.



Dün Sincan'da etkili olan yağışın ardından sıcak bir güne uyanan Başkent Ankara'da hava saat 22:00 sularında yağışa döndü. Çankaya bölgesinde şiddetli gök gürültüsünün ardından saat 22:30 sularında hızla başlayan yağmur, yaklaşık 20 dk. sürdü.


Ankaralılar, sosyal medyada "Uzun zamandır böyle yağmur görmedik" mesajlarını paylaştı.


70.GÜN ALTGEÇİDİ SUYLA DOLDU!


Ani yağış nedeniyle Balgat, Kızılay ve Sıhhiye'de bazı yollar su altında kaldı. Sürücülerin ilerlemekte güçlük çektiği yollarda trafik kısa süreli durdu. 


Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70 Gün Altgeçidi de suyla doldu. Altgeçitteki yolu ikiye ayıran refüjün bir kısmı suyun şiddetiyle hasar gördü. Suyun tahliyesi için ASKİ'ye bağlı çok sayıda temizlik aracı ve itfaiye ekipleri görev yaptı. 


Bu arada Akdeniz Caddesi'nde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılık önündeki yolun bir bölümü yağış nedeniyle çöktü. Yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurun tehlike oluşturmaması için güvenlik önlemi alındı. 


Kızılay Meydanı ve Sıhhiye Köprüsü altında da su birikmesi nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. 


Emlak Kulisi - AA


Geri Dön