19 / 05 / 2024

Ankara'da sözde müteahhitlere kıskaç

Ankara'da sözde müteahhitlere kıskaç

Ankara'da kendilerini müteahhit ve emlakçı gibi gösterip, vatandaşlara zorla senet imzalatan çete `Kıskaç' operasyonu ile çökertildi



Bir ihbar üzerine harekete geçen  Ankara  polisi, yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda, Ankara Keçiören Bağlum'da faaliyet gösteren ve hemşehri oldukları belirlenen suç örgütünü tespit etti. Çetenin bölgede, nitelikli yağma, kasten adam yaralama, tehdit ve işyeri kurşunlama gibi suçları işlediği belirlenirken, `Kıskaç' kod adlı operasyonla çete lideri Şeref Y'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.İddialara göre kurbanlarını çevrede bulunan mütaahhitlere borcu olan kişilerden seçen ve  kendilerini de sözde müteahhit ve emlakçı gibi gösteren çete üyeleri, bu vatandaşların evini basarak para karşılığı zorla senet imzalatıyordu. Çete üyelerinin hemşehri olduğu ve bölgede nüfuzlarını kullanarak 83'ün üzerinde senet imzalatması da dikkat çekti.

83 ADET SENET BULUNDU

Yapılan incelemelerde zanlıların 9 bin TL borcu olan bir vatandaşı galeriye götürüp, yaklaşık 45 bin TL değerinde senet karşılığı otomobil sattığı, ancak otomobili dahi teslim etmediği de ortaya çıktı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda tüfek ve tabanca ile birlikte 83 adet senet, 11 adet tapu senedi ve 1 adet sigara kağıdına sarılı hint keneviri ele geçirildi. Ayrıca organize polisin yaptığı çalışmalarda, şebekenin Bağlum bölgesinde vatandaşları çeşitli şekilde korkutarak sindirdiği 13 kişi tespit edildi.
Star


Geri Dön