Kent Haberleri

Ankara'da temmuzda 11 bin 364 konut satıldı! Fiyat indirimleri satışların önünü açtı!

Ankara’nın önde gelen gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR, TÜİK verilerini analiz ederek, fiyat indirimlerinin Ankara’da konut satışlarını etkilediğini belirtti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da 11 bin 364 konut satıldı. Ankara’nın önde gelen gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR TÜİK verilerini analiz ederek, Ankara’da konut satışlarında belirgin bir artış olduğuna değinildi.

KONUTTAKİ İNDİRİMLER SATIŞLARI ARTIRDI

Ankara’da konut satışlarında belirgin bir artış olduğu gözlemlendi. Bunda en önemli faktör, inşaat firmalarının ve mülk sahiplerinin fiyatları düşürmesi oldu.

Özellikle inşaat firmaları sundukları finansal çözümler ile tüketiciler sıfır faizli ve uzun vadeli konutlar satmaya başladılar. Gerçek satıcı pozisyonunda olan mülk sahipleri de yüksek fiyattan konut satamayacaklarını gördükleri için büyük indirimler yaptı. Yapılan indirimler, mevduattan gelir elden ve fırsat indirimleri bekleyen tüketiciler için avantajlar sundu. 

ANKARA'DA EN ÇOK KONUT SATIŞI HANGİ İLÇEDE OLDU?

Gayrimenkul PR'e göre; piyasada alış ve satış canlı ve isteki ancak temel sorun ilanlardaki fiyatların halen yüksek görülmesi.

Gayrimenkul PR'e göre satılmış konutlar ile ilanlardaki fiyatlar arasında yüzde 30 oranında fark var. Doğru fiyatlandırılmış konutların rakiplerine oranla daha hızla satıldığı gözlemleniyor.  Çünkü; piyasa gerçeklerinden kopuk yanlış fiyatlandırılmış gayrimenkuller, diğer gayrimenkullerin daha hızlı satılmasına dolaylı destek veriyor.

***Ankara Temmuz Haziran 2024 İlçe düzeyinde konut satışları şu şekilde;

ÜLKE GENELİNDE EN FAZLA KONUT İSTANBUL'DA SATILDI!

Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı ve 127 bin 88 oldu.

Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 19 bin 47 ile İstanbul, 11 bin 364 ile  Ankara  ve 6 bin 659 ile Antalya olarak belirlenirken, en az olduğu şehirler sırasıyla 61 ile Ardahan, 64 ile Hakkari ve 77 ile Bayburt oldu.

Tebernüş Kireçci'den konut satışları değerlendirmesi! Kredi yok! Bu konutları kim alıyor?

Konut satışlarını artıran 5 neden! Satış rakamları daha da artar mı?