10 / 05 / 2024

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...



TAŞINMAZLAR ÜZERİNDE 49 (KIRK DOKUZ) YIL SÜRELİ BAĞIMSIZ VE SÜREKLİ NİTELİKTE İRTİFAK HAKKI
TESİS EDİLMESİ İŞİNİN İHALESİ YAPILACAKTIR

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğünden:
4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3'üncü maddesi ile 15.06.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında aşağıda özellikleri belirtilen taşınmazlar üzerinde 49 (kırk dokuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir. 

Ankara da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

A-TEŞVİKTEN YARARLANMA ŞARTLARI
1. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş yatırım yeri tahsisi destek unsurunu içeren yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan,
2. İrtifak hakkına konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarelerce bu taşınmazlara takdir edilecek rayiç değerin tarım, hayvancılık ve eğitim yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından, her hal ve durumda I. Bölge için 1.000.000,00 TL (BirmilyonTL)’den az olmayan,
3. Talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülkî sınırları içinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunması hâlinde, bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmayan veya bu bölgelerde yapılması uygun görülmeyen yatırımlardan olması şartlarını taşıyan,
4. Taahhüt edilen yatırım tutarının en az %20’sini karşılayacak miktarda ve taahhüt içermeyen özkaynağa sahip olan,
5. Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,
6. Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 50.000.000,00 TL (ElliMilyonTürkLirasını) aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren,
7. Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecektir.
B-BAŞVURU ŞEKLİ VE BİLGİLER
1- İrtifak hakkı tesis edilmesine karar verilen taşınmazlar için, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin, gereken hallerde ifraz, tevhid, terk vb. işlemlerinin yaptırılması, fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak yatırımcı lehine bir yıl süreyle ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde en fazla bir yıl uzatılabilir.
2- Yatırımcı Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 de yer alan talep formunu ve Ek-6 da yer alan yatırım bilgi formunu doldurarak, Ek-2 de yer alan yatırımcıdan istenecek belgelerle birlikte, 29/07/2022 tarihine isabet eden Cuma günü saat 11:00’e kadar kapalı zarf içinde anılan Usul ve Esasların 14. maddesi gereğince kurulacak Komisyona teslim edilmesi gerekmektedir. Zarflar katılımcıların önünde açılacaktır. Komisyonun  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ihale odasında yapacağı değerlendirme sonucunda, başvuruda bulunulacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine karar verilebilecektir.
3- Başvuru öncesinde Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 2.500,00 TL (İkibinbeşyüzTL) yatırılarak, buna ilişkin makbuzun yukarıda sayılan belgelerle birlikte verilmesi gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.
4- Yukarıda taşınmazlar için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, anılan Usul ve Esasların
14. Maddesine istinaden kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucu verilecektir. Aynı taşınmaz hakkında ön izin verilmesi veya irtifak hakkı tesisi talep eden birden fazla yatırımcı olması halinde 15. maddesinin 2. fıkrasında sayılan yatırımcıların öz kaynakları, taahhüt ettikleri istihdam sayıları ve yatırım tutarından en yükseği yüz puan üzerinden değerlendirilerek, diğer yatırımcıların taahhüt ettikleri öz kaynak, istihdam ve yatırım tutarı oranına göre puanlama yapılır ve en yüksek toplam puanı alacak yatırımcı tercih edilir. Yapılacak bu puanlamada da eşitlik olması halinde, en fazla istihdam sağlayacak yatırımcı tercih edilir.
5- Yatırımcılar 29/07/2022 tarihine isabet eden Cuma günü saat 11:00’e kadar bizzat başvurabilecekleri gibi taleplerini Posta (PTT) aracılığı ile de yapılabilir. Ancak postada doğabilecek gecikmeden dolayı İdare herhangi bir suretle sorumlu değildir.
6- Ayrıca İrtifak hakkı tesisine ilişkin bütün bilgiler; www.milliemlak.gov.tr ve www.ankara.csb.gov.tr internet adreslerinden, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğünden ve 0 312 417 71 71 no.lu telefondan alınabilir.
İlan olunur. 

Milli Emlak Ankara'da konut alanı imarlı arsa satıyor! 15 bin 400 TL'ye!

Bakanlık'tan arsa almak isteyenlere büyük müjde! İstanbul'da 24 ay taksitle 10 arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!


Geri Dön