30 / 04 / 2024

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokol imzalandı!

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokol imzalandı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.



Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.


FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan askeri birliklere yapılacak ilk proje ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi arasında ilk protokol imzalandı. Bakan Fikri Işık ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında imzalanan protokole göre Sabancı Bulvarı Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'den geçecek yeni bir bulvar ile Bağlıca bölgesine bağlanacak. Ankara'nın her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Fikri Işık, "Başkentimiz her geçen gün büyüyor. Adeta kabuğuna sığmayan bir şehir konumunda. Büyüme ve gelişme ile birlikte sorunları da artıyor. Bu sorunların başında da hiç kuşkusuz trafik sorunu geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sorunların çözümü için çok ciddi gayret gösterdi. Bizim üzerimize düşen de Ankaralıların hayatını kolaylaştıracak tedbirler konusunda Büyükşehir Belediyemize yardımcı olmak. Bu açıdan Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca'ya bağlanması talebi çok önceden beri dile getiriliyordu. Bu yol tamamlandığında eminim ki trafikte ciddi bir rahatlama olacak" dedi.


YAZ SONU BİTER...

Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "Ankara'nın nüfusu 5 milyon 270 bin oldu. Ankara'da müthiş bir gelişme var. Bunun karşılığında da inanılmaz bir araç trafiği var. Özellikle doğu ve batı istikametindeki alternatifleri çoğaltmak istiyoruz. Şimdi yapacağımız protokolle Sabancı Bulvarı'nı Bağlıca'ya kadar bağlayacağız. 4 kilometrelik bu yolu Allah nasip ederse önümüzdeki yaz aylarının sonuna doğru yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.


Sabah Ankara


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Milli Savunma Bakanlığı binasında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Başkan Gökçek, Ankara'nın nüfusunun 5 milyon 270 bin olduğunu ve Ankara'da müthiş bir gelişme olduğunu belirterek, "Bunun karşılığında da inanılmaz bir araç trafiği var. Ben Belediye Başkanı olduğumda Ankara'da 350 bin araç vardı. Şu anda trafiğe kayıtlı yaklaşık 1 milyon 800 bin araç var. Ayrıca Ankara plakası harici yüzde 20 oto var. Bunların hepsini üstüne koyduğumuz zaman Ankara'nın, inanılmaz bir trafik artışına mazhar olduğunu görüyoruz" diye konuştu.


Özellikle doğu-batı istikametindeki alternatifleri çoğaltmak için uğraştıklarını kaydeden Başkan Gökçek, Sabancı Bulvarı'nın gelip askeri alana dayandığını ve askeri arazi nedeniyle ileri gidemediğini söyledi. Gökçek, "Şimdi Allah kısmet ederse, yapacağımız protokolle Sabancı Bulvarı'nı, Bağlıca Bulvarı'na kadar bağlayacağız" şeklinde konuştu. Bakan Işık'a da Etimesgut, Sincan ve Eskişehir Yolu bölgelerindeki mevcut trafik yoğunluğuna ilişkin fotoğrafları ve yeni bulvar projesine ilişkin krokileri gösteren Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:


"Bağlıca Bulvar'ında, özellikle Sabah saatlerinde muazzam bir doluluk oluyor. Bu trafiği Ankara yönüne, özellikle Eskişehir Yolu'ndan değil de direkt yeni yapacağımız bulvardan aktarmak, Bağlıca Bulvarı'nı rahatlatacaktır. Sabancı Bulvarı'nı yeni açacağımız 4 kilometrelik yolla bağlayacağız. Kısmet olursa Sayın Bakanımızla bu konuda da görüşmelerimiz var. Genelkurmayımızın buralara düşünmüş olduğu tesisler var. Tam bu tesislerin arasından havaalanına kadar gidebilecek yeni bir yol da açılabilecek. Bu 4 kilometrelik yolu bu protokole müteakip Allah kısmet ederse önümüzdeki yaz aylarının sonuna doğru yetiştirmiş olacağız, üzerindeki alt üst geçitlerle birlikte. Bu konuda Sayın Bakanımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın göstermiş olduğu anlayıştan dolayı, tüm Ankaralılar adına teşekkürlerimi sunuyorum."


BAŞKENTİMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR, GELİŞİYOR


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da "Başkentimiz her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Adeta kabuğuna sığmayan bir şehir konumunda" diyerek söze başladı. Büyüyen şehirlerde yaşanan sorunların başında ulaşım ve trafik sorununun geldiğini belirten Bakan Işık, "Sayın Gökçek Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar bu sorunların çözümü için çok ciddi gayret gösterdi ve bunun sonucunda da Ankara, aslında nüfus artışından çok daha güçlü bir şekilde alt yapıya kavuşmuş oldu" dedi.


Öğrencilik yıllarını Ankara'da geçirdiğini belirten Bakan Işık, "O dönemin trafik sorununu keşmekeş bilen bir arkadaşınız olarak nüfusun bu kadar artmasına rağmen gerçekten Ankara'da aynı oranda artmayan bir trafik yüküyle karşı karşıyayızö diyerek şunları söyledi:


"Ben bu çalışmalarından, başarılarından dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Tabii bizim üzerimize düşen de Ankaralı'nın hayatını kolaylaştıracak tedbirler konusunda Büyükşehir Belediyemize ve ilgili arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Bu açıdan da özellikle Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca Bulvarı'na bağlanma talebi epey önceden dile getirilen bir talepti, ancak biz özellikle Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in taşınmasının hemen ardından durumu tekrar değerlendirdik ve hızlı bir şekilde Ankaralıların ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin bu talebine olumlu yanıt vererek, bu konudaki protokolü hazır hale getirdik" dedi.


TRAFİKTE CİDDİ RAHATLAMA OLACAK


Projenin gerçekleşeceği bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu giderilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Sonuçta bu araziler milletin arazisi, milletin ortak kullanımı için ortak ihtiyaçları için ve askeri gereklilikleri de göz önünde bulundurarak bu ihtiyaç duyulan arazileri veriyoruz. Bundan sonra da askeri gereklilikleri özellikle dikkate alarak, bu tip talepleri yerine getireceğiz. Önemli olan Ankaralıların daha rahat ulaşım sağlamaları ve ulaşım açısından gerekli alt yapının yapılabilmesi için bu alanlarda gerekli tahsisi yapmak. İnşallah bu bulvarlar da birleştirilince, eminim bizim o bölgedeki trafiğimizde ciddi bir rahatlama olacak. Oradaki insanlarımızın işlerinden evlerine dönüşü veya evlerinden işlerine gidiş saatlerinde önemli bir rahatlama olacak" diye konuştu.


Konuşmaların ardından, Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini birbirine bağlayacak 4 kilometre uzunluğunda ve 5+5  10 şeritten oluşacak yeni bulvarın protokol imzaları atıldı.


Geri Dön