Kent Haberleri

Ankara'daki Dışişleri Bakanlığı Ormanı satılıyor!

Özelleştirme İdaresi, Ankara'daki ormanlık araziyi satışa sundu. 103 bin 867 metrekarelik araziye 12 katlı lüks konut ve AVM yapılabilecek. İşte ayrıntılar...

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Karakusunlar Mahallesi’nde yer alan Hazine'ye ait AOÇ Çiğdem Ormanı (Dışişleri Bakanlığı Ormanı) arazisi 2023'te Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına dahil edilmişti. 103 bin 867 metrekare büyüklüğe sahip ağaçlarla kaplı arazi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca plan hazırlanmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Dışişleri Bakanlığı arşiv binasının bitişiğinde yer alan araziye 'ticaret ve konut, özel sosyal tesis alanı ve rekreasyon' fonksiyonları tanındı. Konut ve AVM gibi ticari birimlerin yüksekliği 12 kat şeklinde düzenlendi. 

Plan notlarında "Ticaret-konut alanlarında mevcut ağaçlar korunarak hazırlanacak peyzaj projesine göre uygulama gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Plan değişikliğine askı süresinde gelen itirazlar reddedilerek, plan, 9 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Ormanlık arazinin inşaata açılacak olmasına çevre sakinleri eylem yaparak tepkilerini göstermişti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazete'de de özelleştirilen araziyi satışa sunduğunu açıkladı. 

Hazine'ye ait AOÇ Çiğdem Ormanı (Dışişleri Bakanlığı Ormanı) arazisi için ihale kapsamında son teklif verme tarihi 25 Eylül şeklinde belirtildi. İhaleye katılmak isteyenlerin yatırması gereken geçici teminat bedeli de 100 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

Arazinin özelleştirme kapsamına alındığı 13 Kasım 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda "Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2027 tarihine kadar bitirilmesine, bu taşınmazların özelleştirilmesi ile elde edilecek gelirin, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığının yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanmasını teminen Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde Dışişleri Bakanlığı ismine açılacak hesaba aktarılmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer almıştı. 

Son zamanlarda sık sık ormanların yapılaşmaya açılması gündeme geliyor. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklıklar sebebiyle ormanlık alanlarda peş peşe yangınlar meydana geldi.
 
İzmir’de 15 Ağustos tarihinde çıkan orman yangınlarında bir çok alanın tahrip olduğu Bayraklı dahil pek çok ormanlık alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılaşmaya açıldı. Bu karfar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dengiz Kürşat: Yabancılara mal satışı yasası emlak sektörüne zarar verecek!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: O fayda 3 segment birden kırılırsa 7'den büyük deprem olabilir! 

Kirayı elden ödeyenler yandınız! 230 bin TL ceza kesiliyor!