27 / 04 / 2024

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.



Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Ankara'nın büyük göç almaısyla emlakçıların ve ev sahiplerin kira fiyatlarını ve ev fiyatlarını artırdığını söyledi. 2024 yılının ilk 6 ayında Ankara’dak, konut fiyatlarının ve kirala fiyatlarının düşebileceğine işaret eden  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, anadolugazete'ye yaptığı açıklamada, kentte konut satışlarının azaldığını söyledi.

ANKARA'DA KONUT SEKTÖRÜ ÇOK DURAĞAN!

Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Ankara’da da konut sektörü şu an çok durağan olduğunu söyleyen Hakan Akçam Ankara’da konut satış oranının düşük ancak konut fiyatı yüksek olduğunu söyledi. Akçam ''Bu durum böyle giderse ev sahipleri konut fiyatlarını düşürmek durumunda kalacak. Kentte kiralık ev fiyatlarının da düşeceğini öngörüyorum.” dedi. 

Akçam, “Satış stratejileri belirlemeye başladılar. Dolayısıyla sıfır konutların alımında ciddi bir durağanlık söz konusu. Ayrıca vatandaşlar kredi çekemiyor. Kredi faiz oranları çok yüksek. Bu durumda konut satışının azalmasına neden oldu.” ifadelerini kullandı

Ankaralılara çifte müjde! Ankara daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

2024 YILININ İLK 6 AYINDA KONUT FİYATLARI DÜŞEBİLİR!

ATEM Başkanı Akçam, konut sektörünün 2024 yılının ilk 6 ayında hareketlenebileceğini ifade ederek, “Önümüzdeki dönem konut fiyatlarının düşeceğini öngörüyorum. Çünkü ev sahipleri ya da firmalar satış yapamadıkları için konut fiyatlarının 2024 ilk 6 ayında düşürebilir. Beklentimiz o yönde.” dedi.

Akçam, Ankara’da kira fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, şunları söyledi: Ankara’da ortalama kira fiyatlarının şu an 10-72 bin lira arasında değiştiğini söyleyerek, ''Çankaya’da 72 bin liraya kiralık ev bulunuyor. Sincan’da ise 10 bin liraya kiralık ev bulunabiliyor. Tamamen kentteki merkezi konuma göre kira fiyatları değişkenlik gösterebiliyor.” dedi. 

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

 


Geri Dön