28 / 04 / 2024

Ankara'nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

Ankara'nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

Arsa alarak yatırım yapmak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat daha. Ankara'nın en değerli bölgelerinde yr alan 245 muhtelif arsanın satışına başlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın başlattığı KDV'siz arsa satışı ve haberin detayları...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kapsamında, Başkent Ankara'nın en değerli bölgelerinde yer alan arsalardan almak isteyenler için açıklama yaptı.Satışa çıkarılacak bu arsalar KDV'siz ve 24 ay vade ile satılacağı belirtildi. Beklenen fırsat Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara'nın çeşitli ilçelerinde yer alan 245 muhtelif arsayı satışa çıkaracağını duyurdu.

YÜZDE 25 PEŞİNAT VE 24 AY VADE İMKANI SUNULUYOR

Açık artırma yöntemi ile satılacak arsalar için yüzde 25 peşinat şartı aranırken, 24 ay da vade imkanı sunuluyor. Buna göre, 28-19 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak olan açık artırmaya katılım sağlayacak gerçek ya da tüzel kişilerin, katılım teminatı olarak toplantıdan önce EMLAK YÖNETİM Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'nin Halk Bankası Şubesi IBAN (TR66 0001 2009 8780 0010 2613 00) no.lu Türk Lirası hesabına teminat ödemesi yapması gerekecek. Açık artırma  Ankara  The Green Park Hotel 28-29 Kasım 2023 Salı 10:30’da yapılacakken, isteyenler online olarak da katılım sağlayabilecek.

ANKARA UCUZ ARSA SATIŞI HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

karar.com'da yer alana habere göre; Ankara'da ucuza satılacak arsalar şu ilçelerden olacak: - Çamlıdere - Çubuk - Gölbaşı - Haymana - Kahramankazan - Polatlı - Sincan - Yenimahalle.

Ankara nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

ARSA NEDİR?

Belediyelerin sınırları içerisinde bulunan ve belediyeler tarafından parsellenen, üzerlerine ise taşınmaz bir yapı inşa edilebilen toprak parçalarına arsa denilmektedir. Buna göre, bu toprak parçaları imara ve yerleşime açık şekildedir. Emlak Vergisi Kanunu gereğince her arazinin bir arsa olmadığı, ancak her arsanın bir arazi olduğu kabul edilir.

ARSA VE TARLA AYNI ŞEY Mİ? 

Tarla ise; Tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa; İmar uygulaması olan ve üstüne bina yapılabilen, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçası olarak kaydediliyor.

Altındağ Belediyesi, başkentte 120 milyon TL'ye arsa satıyor! 

Hazine, şehrin göbeğindeki 420 bin TL'lik arsayı satışa çıkardı!

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Doğru yatırım için bunları gözden kaçırmayın! 

 


Geri Dön