Kent Haberleri

Ankara'nın 'en güzel köyü' seçildi! Arsa ve ev fiyatları fırladı!

Kızılcahamam'a bağlı Alibey köyü Ankara'nın en güzel köyü seçildi. Tarımsal faaliyetler, doğal güzellikler ve geleneksel köy yaşamıyla dikkat çeken köyün en güzel köy seçilmesiyle birlikte ev ve arsa fiyatları yükselmeye başladı.

Ankara'nın en güzel köyü Kızılcahamam'a bağlı Alibey Köyü seçildi.   Alibey Köyü , köy hayatına özlemin son derece arttığı bu dönemde, gözde köylerin başında geliyor. 'En güzel köy' olarak seçilen Alibeyköy'de ev ve arsa fiyatlarında artışlar görüldü.

GELENEKSEL MİMARİ ÖZELLİKLER BARINDIRIYOR

Alibey köyünde evlerin geleneksel mimari özellikler barındırması onu diğer köylerden ayıran en önemli özellik olarak ortaya çıktı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi ise doğal güzellikleri ve termal turizmi ile öne çıkmakta. İlçe, termal kaynaklarıyla bir çok yatırımcının dikaktini çekiyor. 

ARSA VE EV FİYATLARI YÜKSELDİ

Ankara’nın genişleyen şehir sınırları ve artan nüfusu, kentlerden köylere göçü artırdı. Alibey köy ise en çok tercih edilen köylerin başında geliyor. Bundan dolayı Alibey köyünde ev ve arsa fiyatlarında artışlar görüldü.  

Öte yandan köyün şehir merkezine yakınlığı veya çevresindeki altyapı gelişmeleri de bu fiyatların yükselmesini etkilemekte. 

Ankara'da en çok konut satışı Çankaya'da  gerçekleşti. Çankaya'yı sırasıyla Keçiören sonra ise Sincan takip ediyor.. İşte ilçelere göre konut satışları;

Akyurt: 79
Altındağ: 481
Beypazarı: 51
Elmadağ: 34
Etimesgut: 629
Gölbaşı: 319
Güdül: 27
Kahramankazan: 45
Keçiören: 930
Kızılcahamam : 47
Mamak: 700
Polatlı: 151
Pursaklar: 162
Sincan: 755
Yenimahalle: 617
Çankaya: 1006
Çubuk: 150
Şereflikoçhisar: 35 konut satıldı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!
Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!