02 / 05 / 2024

Ant Yapı 2011de 500 milyon dolar ciro hedefliyor!

Ant Yapı 2011de 500 milyon dolar ciro hedefliyor!

Yılın ilk yarısında Anthillde 150 rezidans, Antrivada 40 villa ve Antormanda 138 kent villasının satışı ile meşgul olan Ant Yapı, yılın ikinci yarısında İstanbulda iki projeye daha başlayacak



Yılın ilk yarısında Anthillde 150 rezidans, Antrivada 40 villa ve Antormanda 138 kent villasının satışı ile meşgul olan Ant Yapı, yılın ikinci yarısında İstanbulda iki projeye daha başlayacak. Firmanın yeni projelerle birlikte yurtdışından da elde edeceği toplam ciro hedefi ise 500 milyon dolar.
 
Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, 2011 yılı için yurt içi ciro hedefi 200 milyon dolar olarak hedeflediklerini belirterek yılın ilk 6 ayında bunun yarısını gerçekleştirdiklerini söyledi.  İkinci yarıda da 100 milyon dolar daha hedeflediklerini belirten Okay, Aynı şekilde yurt dışında Rusya ve Ukrayna'da devam eden işlerimizin ciro hedefi 300 milyon dolar olup, toplamda 2011 yılını 500 milyon dolar ciro hedefi ile kapatmak istiyoruz diye konuştu.

YILIN İKİNCİ YARISINDA BEYLERBEYİ VE LİBADİYEDE OLACAK
Okay, 2011in ikinci yarısında Libadiyede 12 dönüm arsa üzerine gerçekleştirecekleri ofis ve residence projesinin toplam 35 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacağını ifade ederek, Burada 250 konut ve ofis planlıyoruz. Proje değeri yaklaşık 100 milyon dolar tahmin edilmekte. Diğer projemiz ise Beylerbeyi'nde 80 dönümde gerçekleşecek. 120 villadan oluşan bu projede yılın sonuna kadar lansmana çıkılacak. Bu projenin değeri de 300 milyon dolar civarında olacak şeklinde konuştu.

Yılın ilk yarısında sadece Çekmeköy'deki Antorman projesine başladıklarını kaydeden Okay, 138 kent villasının ilk tanıtımda yüzde 60'ı aşan bir oranda satışını gerçekleştirdik. Buna ek olarak inşaatı önümüzdeki yıl tamamlanacak olan Riva'daki Antriva projemizde, toplam 99 villadan kalan 40 villanın ilk 6 ayda 10u satıldı. Anthill Residencede satışı süren 150 konuttan ise 50 konut satışı gerçekleşti. Özetle 2011 yılının ilk yarısı hareketli geçtiğini ve hedeflerimizi tutturduğumuzu söyleyebiliriz diye konuştu.

MEHMET OKAYIN 2011 ÖNGÖRÜLERİ

2011 ilk yarısının ikinci çeyreğinde satışların seçim ortamı ve kredi faiz oranlarındaki artışlardan etkilenerek düşüş trendine girdiğini söyleyen Okay, Özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde gerek kredi oranlarında alıcı payının yüzde 60'lara düşürülmesi gerekse faiz oranlarının daha da artırılacağı haberleri piyasaları tedirgin etti. Ayrıca inşaat maliyetlerindeki başta çimento ve demir olmak üzere başlayan artışlar konut fiyatlarının yükselme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Kısaca alıcının iştahını kesilmeye başladı bile diye konuştu.

Sektör değerlendirmesinde ise şehir merkezinde olan A plus projeler haricinde geliştirilen düşük fiyatlı projelerin maliyetlerini beklendiği gibi çıkmayacağına değinen Okay, Yeni satılacak konutlar düşük peşinat ve yüksek konut kredisi üzerine kurulursa sıkıntı doğabilir. Dolayısı ile zamanında teslim ile ilgili sıkıntılar yaşanır. Bu konularda sektöre yeni giren tecrübesiz firmaların zorlanacağını düşünüyorum. Bizim gibi sektöre yıllarını vermiş firmalar bu konjonktürden etkilenmez dedi.

'KONUT ALMAK İSTEYENLER ACELE ETSİN'

Konut fiyatlarının yükselişinde farklı bir etken olarak arsa fiyatlarındaki artışı ve kat karşılığı oranlarındaki yüksekliği gösteren Okay, devlet kurumları tarafından alınan tedbirleri ise yerinde ve olumlu bulduğunu dile getirdi. Bu önlemlerin 2008 yılında yaşanan ve büyük krizi tetikleyen Lehman Brothers olayının bir benzerinin Türkiye'de yaşanmaması için alınan doğru tedbirler olduğunu düşündüğünü söyleyen Okay, alınan tedbirlerde dikkatli olunması gerektiğini tavsiye etti. Sadece yüzlerce kalemden oluşan, onlarca sektörü ayakta tutan, kısaca büyük bir katma değer yaratan inşaat sektöründeki frenin çok dikkatli yapılması gerek diye konuşan Okay, alıcıların güvendikleri firmalardan konut almaya özen göstermelerini ve hızlı davranarak konut alımı kararlarını ertelememelerini önererek sözlerine son verdi.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön