Yeni Şirketler

Antakya OSB yatırımcıların gözdesi oldu!

Arazi şartlarının olumsuzluğu ve demir yolu bağlantısının bulunmaması nedeniyle yeteri kadar gelişemeyen Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bütün olumsuzluklara rağmen, bölgesel bazda verilen yeni teşvik yasası ile yatırımcıları beklediği bildirild

Antakya OSB Başkan Vekili Ali Özbuğday, 1995 yılında İl Özel İdaresi ile ortak olarak bin 500 dönüm alan üzerinde kurulan Antakya OSB'de yaşanan olumsuzluklara rağmen bacaların tüttüğünü söyledi. Tarım ve gıda sektörü başta olmak üzere kimya, mobilya ile demir çelikle ilgili tesislerin yer aldığı OSB'de 38 tesisin üretim yaptığını, 7'sinin inşaat ve 9'unun da proje aşamasında bulunduğunu ifade eden Özbuğday, tesislerde yaklaşık bin kişinin istihdam ettirildiğini kaydetti.

Bölgenin Dörtyol ilçesinde kurulu bulunan ve yassı mamul üretimine geçen İskenderun Demir Çelik Fabrikasına (İSDEMİR) yakınlığı nedeniyle avantajlı bir durumda olduğunu vurgulayan Özbuğday, şöyle devam etti: "İSDEMİR'e yakınlığı nedeniyle avantajlı bir yer olarak görülen Antakya OSB, kentin teşvik kapsamında olmaması ve demir yolu bağlantısının bulunmaması nedeniyle yatırımcıları, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep gibi illere kaçırdı. OSB arazi şartlarının olumsuzluğu nedeniyle de tercih edilmedi. Ancak yeni teşvik yasası kapsamında sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi bakımında üçüncü bölgede yer alan kentimizdeki OSB'nin yeni yatırımcılarla canlanacağını düşünüyoruz."

60 YATIRIMCININ YER TALEBİ VAR
OSB'de arazinin genişletilmesiyle ilgili çalışmaların yapıldığını ifade eden Özbuğday, bölgenin teşvik yasasıyla yatırımcıların gözdesi olan bir yer haline gelmeye başladığını söyledi. OSB'de fabrika kurmak için 60 yatırımcının yer talebinde bulunduğunun altını çizen Özbuğday, "Şu an arazide boş alanımız yok. Ancak bin dekarlık bir araziyi daha bünyemize katıp genişlemek için çalışıyoruz. Bu konuda gerekli yazışmaları yaptık ve cevap bekliyoruz. Yeni kurulacak tesisler sayesinde Antakya OSB yıllardır arazi şartlarının olumsuzluğu ve İSDEMİR ile demir yolu bağlantısının olmaması gibi eksikliklere rağmen daha çok baca tüteceğini düşünüyoruz. Böylece kentimiz yeni yatırımlarla ekonomik anlamda daha çok gelişecek" diye konuştu. Özbuğday, doğal gaz ile ilgili çalışmaların da bulunduğunu, 2010 yılında OSB'ye gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
AA