Kentsel Dönüşüm

Antakya'da kentsel dönüşüm başladı!

Kentsel Dönüşüm konusunu hassasiyetle yürüttüklerini kaydeden Başkan Kimyeci, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kimyeci kentsel dönüşüm ile bilgiler vererek insanları bilgilendirdi.


Kimyeci, "350.000 m2 alandan oluşan Emek ve Aksaray mahallelerimizde başlattığımız kentsel dönüşüm projemiz 2015 yılı itibari ile projelendirme bazında start aldı.


1393 yapının yıkılacağının tespit edildiği sürecin ikinci etabında 3312 hak sahibi vatandaşımız ile kamulaştırma sürecine girmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda 2016 yılının ilk aylarında Kentsel Dönüşüm için ilk kazma vurulacak" dedi. 

Haşereye karşı 10 ekiple ilaçlama Antakya Belediyesi bünyesinde oluşturdukları 10 ekip ile Antakya'nın 95 mahallesinde haftada en az iki kez ilaçlama çalışması yaptıklarını belirten Başkan Kimyeci, ilaçlamanın Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına karşın kent sakinlerinin mağdur edilmemesi amacıyla bu çalışmayı üstlendiklerini söyledi. Dere, gölet, logar ve benzeri haşere üreme noktalarında bilimsel anlamda ilaçlama faaliyetinin istenilen sonuca ulaşması için Antakya içinde ve çevresinde bulunan derelerin ıslahının Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Kimyeci, ayrıca şehrin alt yapısından sorumlu olan Hatsu'nun da lağım, kanal ve derelerin tabanlarını temizlemesi gerektiğini kaydetti. 


Birileri laf üretmeye devam etsin... 


Haziran sonuna kadar 500 bin, yıl sonuna kadar bir milyon metrekare parke taşının Antakya'da ihtiyaç olan tüm sokaklarda döşenmesi çalışmalarının hedefledikleri doğrultuda sürdüğünü ifade eden Kimyeci, 7 Haziran itibariyle 465 bin metrekare parke döşediklerini ay sonunda bu rakamın 500 bini bulacağını, Haziran Aralık 2015 döneminde ise 500 bin metrekare daha parke döşeyerek yılsonunda hedefledikleri bir milyon metrekare rakamına ulaşacaklarını belirtti. 

Kimyeci, şunları söyledi : "Bu süreçte vatandaşın mağdur olmaması adına Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen bağlantı yollarında bile, parke döşeme ve asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Geçtiğimiz dönemde Hatay İl Özel İdaresi tüm Hatay'da 1 milyon metrekare parke döşedi. Biz bu rakamı sadece Antakya'da yapıyoruz. 

Büyükşehir'in faaliyet kitabına baktığınızda "Hatay'a 1 milyon metrekare parke döşeyeceğiz" hedefi konulduğunu görürsünüz. Birileri laf üretmeye devam etsin, biz hizmet üretiyoruz. Hedefimiz görev süremizde parkesiz, asfaltsız yol bırakmamak. Vatandaşımızın ayağını kışın çamurdan, yazın toz topraktan kurtarmaktır." 


Hürriyet